Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta optužnica

U šumi postavljao bodljikavu žicu za koju je zapeo motociklist, ali to nije sve. Pred vikendicom ima - minobacačke mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjaka koji je postavljao bodljikavu žicu među stablima, a otkriveno je i da je ispred svoje vikendice postavio dvije minobacačke mine.

Okrivljenom 62-godišnjaku stavlja se na teret da je od 2018. godine pa do 25. srpnja 2021. u šumskom predjelu u okolici Rijeke postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 cm do 160 cm, više komada bodljikave žice s ciljem sprječavanja prolaska ljudi šumskim putem koji se nalazi na nekretnini čiji je suposjednik.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Tereti ga se da je navedeno učinio iako je bio svjestan kako sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena bez ikakvog znaka upozorenja nije dobro uočljiva, kao i da se navedenom šumskom stazom učestalo tijekom vožnje koriste motociklisti.

Okrivljenika se tereti da je ugrozio sigurnost posjetitelja šumepa je motociklist zapeo za nju vratom i lakše se ozlijedio. 

Okrivljeniku stavlja na teret i da je u istom razdoblju, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima postavio dvije minobacačke mine (čije je posjedovanje zabranjeno za građane) prekrivajući ih lišćem i ukopavajući ih djelomično u zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene