Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Nasilnik iz okolice Splita: Osam godina zlostavljao suprugu i djecu, a sve je kulminiralo prije nekoliko mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je dvije godine zatvora za muškarca (43) sa šireg splitskog područja. Protiv njega je naime podignuta optužnica zbog nasilja u obitelji, zlostavljanja djece i ilegalnog posjedovanja oružja.

Radi se o dosad neosuđivanom profesionalnom vozaču kojeg se tereti da je osam godina, od početka 2010. godine do 22. ožujka 2018. godine, zlostavljao suprugu, danas 18-godišnju kćer, te sinove od 10 i 15 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste"

Prema optužnici, muškarac je, između ostalog, suprugu za vrijeme zlostavljanja vrijeđao govoreći joj da je "krava, kurva, štraca" te joj prijetio da će je ubiti i zaklati, čupao je, šamarao.

Isto što i majci, prema optužnici, više je puta radio i kćeri, dok je sinove vrijeđao govoreći im da su debili, glupani, pederi, da će propasti. Osim toga, šamarao ih je i gurao o zid.

Kada je u ožujku ove godine htio isključiti televizor iz struje, supruga mu to nije dopustila, nakon čega ju je počeo naguravati. Kći je pokušala zaštititi majku, nakon čega je i nju htio udariti.

To mu nije dopustila majka, koja je, prema optužnici, stala između njih i "tako ublažila udarac". Zaprijetila mu je i da će pozvati policiju, nakon čega je nasilnik rekao da će ih pobiti.

Kako piše Slobodna Dalmacija, zatim je otišao iz kuće i vratio se s dvije puške te nastavio vrijeđati članove svoje obitelji.

Policija je kod 43-godišnjaka pronašla 143 komada puščanog streljiva cal. 7.9 vojnog podrijetla i pušku marke "Crvena zastava".

On negira ono za što ga se tereti i kaže da je sve preuveličano. Tvrdi da su imali zategnutih situacija, a priznao je i da je vrijeđao kćer, ali kaže da je nikada ni nju ni nikoga drugog nije ozlijedio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene