Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okoristio se za 768.000 kuna

Podignuta optužnica: Ivicu Babića terete za ratno profiterstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo Babića sumnjiči da je smetnje vida koje je imao od djetinjstva lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića kojega tereti za ratno profiterstvo.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

VIDEO 'Ja nisam lažni invalid Domovinskog rata'

Sumnjiči ga se da je smetnje vida, koje je navodno imao od djetinjstva, lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu i na taj se način okoristio za gotovo 768.000 kuna.

Tužiteljstvo ističe da su Babiću sve do kraja ožujka ove godine priznavana razna imovinska prava koja proizlaze iz statusa ratnog vojnog invalida, kao i da su mu na svakoj plaći obračunavali manje iznose poreza i prireza. Šef liječničkog sindikata, koji je krajem prošle godine pokrenuo štrajk liječnika, od početka tvrdi da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene