Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presedan u Hrvatskoj

Podigli se iz pepela: Pevec završava godinu u plusu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici bez plaće, tvrtka u dugovima, štrajk, stečaj, proteklih godina iz mjeseca u mjesec gledamo slične priče, no slučaj Pevec bi mogao biti presedan.

Tvrtka koja je završila na dnu polako se oporavlja i najveći stečaj u Hrvatskoj postaje poslovna godina s plusom, a radnici više ne moraju brinuti kako preživjeti. Opet se radi s osmijehom na licu i radnici Peveca nisu ni sanjali da će propala tvrtka ponovno stati na noge.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

'Puno bolje se radi, puno organiziranije i što je najvažnije, plaće su na vrijeme', smatra radnik Dubravko Horjak. Pevecove police ponovno su popunjene, a do kraja godine očekuje se dovršetak stečaja za ovu tvrtku. To znači da ona od tada kreće u još jaču borbu za prevlast na hrvatskom tržištu.

Postoji velika volja vjerovnika, dobavljača, radnika, pa i banaka naravno da stečaj završi sa sretnim krajem. Izgledno je da će tako i biti. Završen je stečajni plan, proučen je na sudu, a ukoliko ga prihvati i skupština vjerovnika od Nove godine Pevec postaje dioničko društvo s čak 725 dioničara. Najveći vjerovnik bila bi država sa 17, 8 posto. Uspiju li, bit će to presedan u Hrvatskoj da je jedan od najvećih stečajeva završio novim uspješnim početkom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene