Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvođenjem dokaza

Počinje suđenje Cviku za preprodaju heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom Županijskom sudu sutra počinje ponovno suđenje 34-godišnjem Jakši Cvitanoviću Cviku koji je s još 15 osoba optužen za organiziranu preprodaju heroina na Korčuli i drugim mjestima Dubrovačko-neretvanske županije.

USKOK ih tereti da su prodajom heroina od početka 2003. do studenog 2006. protupravno stekli najmanje sedam milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usluga od djevojke Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP Slika nije dostupna Preslušani audiozapisi Cvik se čudio da kakva je ovo država

Cvitanovića, njegova brata Mirjana i dubrovačku odvjetnicu Anu Birimiša tereti se i za ‘pranje’ tako stečena novca, najmanje 2,3 milijuna kuna, kojim su kupovali nekretnine i pokretnine.

Otkriveni su pošto ih je policija duže vrijeme pratila pa su uhićenja počela u studenom 2006., no tada je glavni u skupini Jakša Cvitanović pobjegao policiji i skrivao se do siječnja 2007.

Tada su mu inspektori za droge upali u iznajmljeni stan u središtu Splita rekavši kako su inkasatori pristojbe RTV-a. Tom prilikom kod njega nije pronađena veća količina droge i novca.

Ponovljeno suđenje, točnije rasprava, formalno počinje ispočetka zbog promjena u sudskom vijeću i zato što je prošlo više od dva mjeseca od prošle rasprave. Suđenje će početi izvođenjem dokaza i saslušanjem predloženih svjedoka iz optužnice. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene