458246
458246
458246
458246
458246

Počeo sastanak Vlade i sindikata javnih službi

  • , 24.11.2016., 15:50
  • Autor:
  • komentara

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava počeo je u četvrtak sastanak Vladinog pregovaračkog tima i predstavnika sindikata javnih službi o realizaciji sporazuma o rastu osnovice za plaće za šest posto, slijedom rasta BDP-a u dva uzastopna tromjesečja.

 
 
 
 
Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)
Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Uoči sastanka predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić na upit o sindikalnim pregovaračkim stajalištima rekao je novinarima kako Vlada ima priliku riješiti problem.

''Vidjet ćemo što će Vlada ponuditi, a ovisno o tome što ponudi zauzet ćemo stav, ostalo bi bilo prejudiciranje sastanaka koji je najavljen kao preliminarni'', rekao je Babić.

''Tražimo naša prava i ne odustajemo od njih. Način na koji ćemo to pokušati dogovoriti - vjerojatno na nizu sastanaka, jer sumnjam da ćemo danas uspjeti, je predmet razgovora. Ako to ne riješimo pridržavamo si pravo za sve sudske i sindikalne aktivnosti koje nam stoje na raspolaganju'', poručio je Babić.

Upitan bi li pristao na kompromis, Babić je rekao da nepoštivanje ugovornih obveza nije kompromis, a sporazum može biti predmet pregovora, izmjena i dopuna. Kompromis u smislu - uzet ćemo vam dio prava bez prethodnog dogovora, nema smisla, ustvrdio je Babić.

Također je rekao da eventualna obročna isplata može biti predmet pregovora i razgovora. Hoće li biti pregovora ili razgovora vidjet ćemo, rekao je Babić i poručio da sindikati traže svoja dospjela prava i spremni su na sve u interesu sindikalnog članstva.

U medijima su objavljene neslužbene informacije da će Vlada sindikatima ponuditi postupnu isplatu povećane osnovice od početka iduće godine, odnosno godišnji rast od 1,5 posto do kraja mandata ove Vlade, što bi navodno i nekim sindikalnim predstavnicima bilo prihvatljivo. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se