Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružajte se tekućinom!

Počeo produženi vikend: Na A1 kolona od Lučkog , gužve i na granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojačan je promet na cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora. S obzirom na očekivana čekanja u kolonama na vrućini bitno je opskrbiti se tekućinom.

Pojačan je promet na svim cestovnim pravcima prema jugu. Na autocesti A1 u smjeru Karlovca vozi se otežano i u koloni već od naplate Lučko. Promet je pojačan i na Istarskom ipsilonu. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se kreće duga je oko 1,5 kilometara.

Pročitajte i ovo Gužve na cestama - 2 Počele ljetne gužve Vozači oprez! Policija upozorava sve koji se spremaju na put: "Prije kretanja neka provjere vozila jesu li tehnički ispravna" Milanović praznik provodi u BiH - 3 Dan antifašističke borbe Milanović na Sutjesci: "Partizani su pokazali da onaj tko se spreman tako žrtvovati ima velike šanse da pobijedi"

OVDJE pogledajte snimke kamera koje prikazuju stanje na autocestama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama.

Gužve i zastoji mogući su duž Jadranske magistrale te blizini turističkih središta na obali i otocima. Zbog biciklističke utrke do 14 sati bit će prekinut promet na autocesti A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Novog Marofa u smjeru Goričana. Promet će se odvijati dvosmjerno, kolničkim trakom u smjeru Zagreba.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, na čvoru Oštrovica zatvoren je izlaz prema Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

>> Kraj produženog vikenda: Gužve, čekanje i kilometarske kolone

Promet osobnih vozila pojačan je na Bregani i Plovaniji na izlazu, na Maclju na ulasku, a na Kaštelu i Rupi u oba smjera. Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Trajektni promet je pojačan prema otocima na sjevernom i srednjem Jadranu, trajekti plove redovito, a po potrebi se uvode i dodatne linija.

Produženi vikend, odnosno slobodni dani, uz dva državna praznika, 22. lipnja Dan antifašističke borbe i 25. lipnja Dan državnosti, te kretanja, prvenstveno u smjeru morske obale, prvih većih grupa inozemnih i domaćih turista dovoljni su za najaviti gust promet.

U HAK-u očekuju kolone najprije na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija, a zatim na autocestama A1, A6, A2, A3 i A4 i prilaznim cestama prema obali. Autocesta Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II, mogla bi već na početku turističke sezone biti s rekordnim brojem prolazaka motornih vozila. Uz moguće gužve i kolone ispred naplate Lučko. Naravno, svaki val turista osjetit će se i na prilazima (osim Zagrebu), Zaprešiću i Ivanjoj Reci, kao i prilaznim cestama ka Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.

Iskustvo govori kako je, zbog gužvi i dnevnih vrućina, na put najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima odnosno tijekom noći. Ljetna sparina uzrokuje nervozu i smanjenu koncentraciju a iznenadni i česti pljuskovi sklisku cestu. Vozite odmorni, strpljivo i prilagodite vožnju uvjetima na cesti osobito kada padne prva kiša, jer je cesta tada najopasnija. Za gužve ili prometne čepove osigurajte dovoljno tekućine (voda, čaj, sokovi), a poželjno je i dovoljno hrane. Prije putovanja obvezno prekontrolirati tlak u pneumaticima, razinu ulja i drugih tekućina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene