Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak kući

Kraj produženog vikenda: Gužve, čekanje i kilometarske kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuju se sve veće gužve na prometnicama zbog završetka produženog vikenda.

Blagdan Tijelova mnogi su spojili s vikendom i iskoristili četiri slobodna dana za odlazak iz grada. Zbog toga se tijekom dana i večeri očekuje pojačan promet i gužve na naplatnim postajama i graničnim prijelazima.

Pročitajte i ovo Ilustracija stanje na cestama Spremate se na put? Provjerite gdje su najveće gužve i naoružajte se strpljenjem Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore

>> Otkrivamo: Je li ENC doista jeftinija opcija?!

Promet je vrlo gust na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel, kolona je duga oko 5,5 kilometara, a na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj duga je oko 1,5 kilometara. Pojačan je promet i na većini ostalih cesta u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 od Karlovca prema Zagrebu. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Ivanić Grada zbog radova na 59. +300 km vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, a zbog pojačanog prometa u koloni i usporeno.

Na dionici autoceste A1 između Jastrebarskog i Lučkog vozi se usporeno i u koloni, zbog prometne nesreće na 14. km u smjeru Zagreba. Iz istog razloga, prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC 5042 Kukci-Nova Vas (kod Poreča).

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Macelj pojačan je izlazak osobnih vozila, a ulazak na Staroj Gradiški, Maljevcu, Ličkom Petrovom Selu i Županji. Posvuda su čekanja od 30 minuta do jednog sata. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bregana.

Zanimljivo je spomenuti kako je pred ovaj produženi vikend bila velika navala na kupnju ENC uređaja zahvaljujući akciji Ministarstva po kojemu se uređaj prodaje za cijenu od kune i  25 lipa, uz nadoplatu od 500 kuna koje korisnik dobije na račun.

'Ne plaćamo autoceste u Njemačkoj i zato nam je to nepoznato. I onda kada dođemo ovdje to je skupo', rekao je Izabel Vlahović, vozač.

'S dva auta smo i onda je malo skuplje kada se ide na južni Jadran', rekao je Željko Vlahović, vozač.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene