Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pazi što jedeš'

Počeo dvodnevni sajam zdrave i ekološki uzgojene hrane u Puli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pazi što jedeš' slogan je pod kojim je počeo dvodnevni sajam zdrave i ekološki uzgojene hrane u Puli. Cilj mu je probuditi svijest građana o kvalitetnijoj i tradicijskoj prehrani. Proizvođači iz cijele Hrvatske ponudili su najbolje iz svog 'vrta', a kako se navike stvaraju od malih nogu, mališani su uz malu pomoć naučili pripremiti domaću tjesteninu.

Jednostavno i bez puno muke nastalo je prvo tijesto mališana. 'Nema pretjeranih tajni, tajna je u jednostavnosti', kazala je Iva Maslovar, voditeljica radionice.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Od kreativnog tijesta nastaju kreativni oblici, a mašte nije nedostajalo. Osim što je jeftinija, tradicijska priprema uveseljava. 'Nije bilo teško napraviti. To je moje prvo samostalno tijesto', kazala je Lucija.

>> 'Zelenom idejom' na tržište: Najboljim eko proizvođačima besplatno oglašavanje!

Ako smo ono što jedemo, svakako je bolje da biramo. Organska, netretirana hrana sve je češči izbor naših građana. 'Nije isto nešto što znate da je stvarno napravljeno onako kako treba ili je nešto industrijski, što je nažalost danas dosta učestalo', kazao je Krunoslav.

Zahvalne tikve, u potpunosti iskoristive. Mogu se koristi za kolače, mogu se peći ili se može raditi juha od njih. Puna beta karotena i vitamina, sušena se buča slaže i s umacima i u salati. Ponuda zdravog sve je veća i raznolikija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene