447924
447924
447924
447924
447924

Počeo Dubrovnik forum - I Dačić je bio pozvan, ali se nije odazvao

  • , 25.08.2016., 17:21
  • Autor:
  • komentara

Prostor Jadrana, Baltika i Crnog mora "žila je kucavica" Europe i za njegov razvoj potrebno je 50 milijarda eura, rekla je u četvrtak predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvarajući Dubrovnik forum.

 
 
 
 
Počeo Dubrovnik Forum (Video: Vijesti u 17h)
Počeo Dubrovnik Forum (Video: Vijesti u 17h)

U Dubrovniku je počeo 11.tradicionalni vanjsko-politički skup koji se ove godine održava pod nazivom Snažnija Europa - spajanje sjevera i juga. Glavna tema nekadašnjeg Croatia summita, a danas Dubrovnik foruma je jačanje suradnje 12 zemalja inicijative Jadran - Baltik - Crno more. Dvodnevnom skupu prisustvuju predsjednici i ministri niza zemalja regije. Iako su bili pozvani, srbijanski predstavnici nisu došli.

Treba naglasiti kako Srbija nije direktno uključena u ovu inicijativu, pozvana je kao susjedna zemlja inicijative Jadran - Baltik - Crno more. Premijer Srbije Vučić nije došao, a podsjećamo, rekao je prije nekoliko dana kako ne očekuje znatniji domet ovog skupa. Ove godine se ionako odustalo od premijerske razine skupa i prešlo se na ministarsku. Tako je bio pozvan ministar vanjskih poslova Srbije Dačić, no ni on se nije odazvao.

Dubrovnik Forum traje još sutra, za kada su predviđena četiri panela, tu će biti ministri vanjskih poslova zemalja uključenih u ovu inicijativu, govorit će se o geopolitičkim izazovima, jačanju energetske sigurnosti EU, jačanju konkuretnosti nacionalnih ekonomija i naravno spajanju tri mora, luka Jadrana, Baltika i Crnog mora.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se