Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele biti ekološki kraj

Počelo potpisivanje peticije protiv odlaganja nuklearnog otpada kod Dvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani se boje kakav utjecaj bi odlaganje nuklearnog otpada imalo na zdravlje ljudi i ekologiju kraja.

U Petrinji je u utorak počelo potpisivanje peticije protiv skladištenja nuklearnog otpada u blizini Dvora. Mještani svoj kraj žele profilirati kao ekološki, ali vjeruju da zbog nukelarnog otpada to neće biti moguće.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Natpis na okupljanju u Petrinji protiv nuklearnog otpada (Foto: Dnevnik.hr) Rizik za prirodne resurse Radioaktivni otpad iz nuklearke Krško uskoro u Hrvatskoj? "Najradije bismo odmah prodali kuću... Ali kome?"

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je da se ne može suditi bi li to bila ekološka katastrofa, ali smatra da zbog te vrste otpada kraj neće moći privlačiti ljude koji primjerice žele doći i zasaditi vrt.

Skladištit ćemo nuklearni otpad iz Krškog: 'To nam ne treba k'o ni treće oko u glavi'

Putem plakata mještani su poručili da se, ako to nije tako opasno, otpad ostavi na Medvednici i Sljemenu gdje će biti i manji troškovi dopreme.

Građani se boje kakav bi utjecaj nuklearni otpad imao na njihovo zdravlje i ekologiju kraja koji je, žale se, zaboravljen.

Dumbović smatra da bi se, da se to gradilo negdje drugdje, cijela Hrvatska digla na noge, ali obziorom da se radi o području Banovine koja je zaboravljena nitko pretjerano ne reagira.

Osim gradonačelnika Petrinje, podršku je došao dati i načelnik Lekenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene