Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježavanje 21. obljetnice

Kolona bikera "Zajedno u ratu, zajedno u miru" ide u Vukovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu obilježavanja 21. obljetnice Sjećanja na žrtvu Vukovara karavana bikera "Zajedno u ratu, zajedno u miru" krenut će 13. studenog iz Smokvice pa Prevlakom i dalje 18. studenog doći u Vukovar, izvijestio je Moto klub Veterani Petrinja.

Vožnju motorima od Prevlake do Vukovara organizira Moto Klub "Korkyra Riders" s Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske. Karavanu namjeravaju odvoziti u pet etapa (pet dana), a putem će se zaustavljati u gradovima, gdje će odavati počast poginulima za Hrvatsku.

Karavanu će 15. studenoga prihvatiti članovi Moto kluba Veterani Petrinja s petrinjskom Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnicima grada Petrinje. Sudionici karavane prenoćit će u Petrinji i idućeg dana uputiti se dalje prema Vukovaru.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku" Državni vrh u Vukovaru poruke iz Vukovara Jandroković: "Obilježimo dostojanstveno Dan sjećanja"

>> Vukovar: Obilježena 21. obljetnica sloma obrane Lušca

Karavana bikera će 13. studenoga krenuti iz Smokvice prema Korčuli (trajekt Dominče-Orebić), te proći Stonom, Župom dubrovačkom, te doći u Prevlaku, gdje će na misi biti blagoslov karavane. Idućeg dana, 14. studenog će iz Župe dubrovačke krenuti prema Dubrovniku, Vjetrenom mlinu, te Pločama. Zatim će proći kroz Trilj, Sinj, Kijevo i stići do Knina. Bikeri će 15. studenog iz Knina krenuti prema Škabrnji te proći kroz Korenicu i Plitvice, gdje će zapaliti svijeće Josipu Joviću. Popodne će nastaviti put za Slunj, Glinu i Petrinju. Karavana će 16. studenog iz Petrinje nastaviti put prema Sisku, Kutini, Novskoj te Novoj Gradiški i Požegi.

Iz Požege će 17. studenog nastaviti za Slavonski Brod, Đakovo, Vinkovce i Osijek, odkale će u 17,30 sati poći za Vukovar, gdje će bikerska karavana proći Trpinjskom cestom, te u bolnici zapaliti svijeće. Bikeri će 18. studenog sudjelovati u Koloni sjećanja do vukovarskoga groblja te otići na Ovčaru i položiti vijenac.

Moto Klub "Korkyra Riders" karavanu organizirana uz pomoć i potporu Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora te hrvatskih moto klubova, pa stoga i nosi naziv "Zajedno u ratu, zajedno u miru" Prevlaka - Vukovar 2012. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene