Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Počelo je, počelo! Ostaje nam veseliti se verbalnom nadmudrivanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asfalt u premijerovoj ulici i svađa usred rasprave o proračunu, ali i neusklađene priče oko toga gdje je Davor Šuker, te jedna djevojčica u redu za pučku kuhinju, obilježili su tjedan iz nas.

U tjednu u kojem je Dalmacija na nogama, a domaći nogomet nakon neodigranog derbija, ali i nereda u Milanu, u problemima, nema Davora Šukera. 'Znam da je na Dalekom istoku, u Bangkoku, tamo ima neka sjednica, koju je FIFA organizirala', rekao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Pregled tjedna Ivana Petrović izdvojila je ključne događaje tjedna: HDZ i SDP prebrojavali glasove, Ustavni sud se oglasio zbog Milanovića... Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa"

Fifa je sve demantirala, traži se Šukerova ostavka. On šuti i putuje svijetom.

'Sljedeće godine očekujemo rast, očekuje ga i EK', rekao je Zoran Milanović.

Dok premijer ponovno obećava bolje dane, njegova Vlada mandat će završiti kako je i počela - u recesiji. Hrvatskom gospodarstvu loše se piše, BDP pada 12. kvartal zaredom.
A iz stranke koja ne može riješiti vlastite financije, stiže kritika.

Regija i Europa svjedoci su gnjusnog verbalnog pira notornog optuženika za ratni zločin

'Boli me srce i glava od svega ovoga. I da se oni još vesele pa nije pao onoliko koliko smo očekivali! Kako ih nije sram više', pita se predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko.

Na popravni ispit Vlada šalje ključni zakon o investicijama koje uporno zaziva, a nikako da privuče. A u obranu državnih financija Zoran Milanović krenuo je iz svoje, tek asfaltirane ulice. 'Ukoliko me netko ne uvjeri u drugo, to je klasičan primjer bacanja novca, rasipanja novca', rekao je Milanović.

Rasprava o proračunu završila je svađom o izgubljenim godinama i lošim kopijama stranačkih šefova.

Ivo Jelušić: Vi ste na tome doktorirali, na izgubljenim godinama
Ivan Šuker: Najgore je kad je netko loša kopija svoga šefa, a vi ste upravo to! Kad nemate argumenata, vrijeđate
Nenad Stazić: A gdje je vaš šef? Vi niste loša kopija svoga šefa, jer je nemoguće napraviti lošiju kopiju od njega

Počelo je, počelo! Kandidati u utrci za Pantovčak skupljaju potpise i mame birače. Svi uvjereni u pobjedu. Verbalnog nadmudrivanja, sasvim sigurno, bit će idućih dana. A i svaka kuna koju potroše, posebno će se nadzirati.

Sve je više nezadovoljnih pod prozorima Banskih dvora. Radnici Ine žele zaštititi kompaniju od propadanja, a rafinerije od gašenja. Vladu prozivaju za veleizdaju. U isto vrijeme, MOL traži isplatu dividendi dioničarima, teških 2 milijarde kuna. 'Hoće dodatne novce iz Hrvatske', kaže ministar Vrdoljak.

Radnička solidarnost u slučaju Imunološkog zavoda, za čiju budućnost država još nema rješenje. 'Teško je ići doma. Zapravo ti radiš, a nemaš od čega živjeti', rekla je Marica Šturlić, djelatnica Zavoda.

Europski parlament - rezolucijom. Hrvatski Sabor - deklaracijom. Odgovor je to na istupe ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Od Haaga se traži da preispita odluku o puštanju, a vlast u Srbiji poziva da se ogradi od njegovih poruka. Šešelja nisu ušutkali. Hrvatski premijer odustao je od puta u Beograd, iz kojeg Europu prozivaju za licemjerje.

Snimke Fergusona u plamenu obilaze svijet. Amerikanci traže pravdu za ubijenog mladog Afroamerikanca. Policajac bijelac, koji je oslobođen optužbi, podnio je ostavku.

Britanski i američki tjedan završio je totalnim rasprodajama. Još jedan "crni petak" i neviđen stampedo.

Đuro Gavrilović pod istragom je za ratno profiterstvo. Sumnjiče ga da je do imovine došao od novca za obranu države. Vlasnik mesne industrije sve naziva hajkom zbog spora s državom.

A zbog prodaje zemljišta i pronevjere crkvenog novca, fra Šime je osuđen na 2 godine, a njegova partnerica, bankarica Jasmina, na 21 mjesec zatvora. 'Postoji onaj Vrhovni sudac koji je iznad Vrhovnog suda', poručio je fra Nimac.

Priča 10-godišnje Leonarde u redu za topli obrok u pučkoj kuhinji dirnula je mnoge. Pomoć im je dobrodošla, no obitelj je skromna. 'Bitno je da smo zdravi i da smo svi sretni', rekao je Leonardin brat Borna.

Na samom kraju tjedna, dobro dođe malo blještavila. Pred nama su blagdani. Možda nas sve podsjete na to da je veselje u malim stvarima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene