Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve na cestama

'Mi jedva čekamo ovu gužvu, nešto će se zaraditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špica je sezone i turisti iz svih dijelova Europe od samog su jutra preplavili puteve prema moru i stvorili kilometarske kolone.

Čini se da je ovo odličan početak sezone jer se doslovno more stranih turista cijeli dan slijeva prema moru. I to sa svih granica. Toliko ih je puno da su stvorili kilometarske kolone koje su u Istri bile dugačke i po 18 kilometara, a na ulazu na autocestu prema moru i do deset kilometara.

Pročitajte i ovo Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Gužve se tijekom dana polako smanjuju. Na naplatnim kućicama kod Zaprešića od ranog jutra je gužva. Isto je samo par kilometara dalje na prilazu Lučkom. No, do vrata autoceste prema moru nije se bilo lako probiti. I poslije rampe vozilo se 5 km/h do Jastrebarskog. Većini gostiju gužva nije omela dobro raspoloženje na putu prema moru.

>> Od jučer do danas u 12 sati u RH ušlo 87.745 turista

3.000 automobila na sat kapalo je na autocestu prema moru. Odličan uvod u sezonu koja bi trebala ozdraviti posrnuli proračun. Zbog dobrog prihoda zadovoljan je i šef naplate na Lučkom. 'Mi jedva čekamo ovakvu gužvu, jer znate i sami kakva je situacija ova gužva i ovaj promet. Znači da će nešto zaraditi i država i hotelijeri', rekao je Mario Juzvišen, direktor Podružnice za naplatu ARZ.

A sudeći prema gužvi u splitskoj trajektnoj luci dobrom se poslu mogu nadati i ugostitelji na otocima. Trajekti za Vis, Hvar, Brač i Korčulu puni su turista. Gosti su stigli iz cijele Europe. Turisti ne vole gužvu, ali domaćini je jedva čekaju. Ona je prvi znak dobre sezone.

Za sve koji će za put izabrati večernje sate, trajekti prema otocima plove redovito, na cestama više nema većih čekanja iako je promet još uvijek vrlo gust. Sada je na Lučkom zapravo velika gužva na ulazu u Zagreb, tako da se vozačima savjetuje da izađu sa autoceste kod Karlovca i do Zagreba voze starom cestom ili da koriste izlaz na Demerju.

No, kada se gleda šira slika onda doista svi u Hrvatskoj, barem za sada, trebamo biti zadovoljni jer je doista veliki broj stranaca došao na odmor i to otvara vrata jednoj dobroj sezoni. Ipak prerano je pravi optimizam, treba pričekati još barem dva vikenda pa ćemo vidjeti hoćemo li ove godine zaraditi više nego prošle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene