Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela sezona

U Splitu sve vrvi gostima: "Hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama"

Aktualno Galerija Kruzer u Splitu Kruzer u Splitu Foto: Dnevnik Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Turisti u Splitu - 1 Turisti u Splitu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Turisti u Splitu - 2 Galerija 1/4 >>
Mnogi su dugi blagdanski vikend, ali i proljetne praznike iskoristili za odlazak na more. Itekako je to vidljivo u Splitu gdje su gužve svuda - i u trajektnoj luci i u gradu. Osim domaćih i stranih turista grad su preplavili i navijači zbog derbija. Nije ih omela ni južina.

U Splitu je pristao prvi veći kruzer i gosti iz svih krajeva svijeta.

"Stigao sam kruzerom za rođendan svoje bake", rekao je Filippo iz Italije.

"Upravo smo bili na vidikovcu i prelijepo je sjediti i meditirati", poručuje Firela iz Guatemale.

"Lijepo je, prvi nam je dan ovdje. Vrijeme je vrlo dobro i vrlo je lijepo", kaže Isaac iz Singapura.Pa su ga iskoristili i oni iz susjedstva. A Velika subota, visoke temperature i nogometni derbi recept su za prepune kafiće.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom - 3 Za Dnevnik Nove TV Sigurnosni stručnjak o istrazi nestale djevojčice Danke: "Majka će morati objasniti zašto je to napravila"

"A tek sam jutros primijetio neko lagano proljetno buđenje, mali lagani šušur. A što se tiče stranih turista, još ne možemo točno definirati odakle su, odnosno govorno područje. Jako je šaroliko i uglavnom su obiteljski orijentirani gosti", kaže konobar Roberto Popović.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru

Je li živo u Splitu javila je uživo reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

"Kad se spoje blagdani, kruzeri i sportska događanja u Splitu sve vrvi gostima. Oko 16 sati je isplovio kruzer s 2400 putnika, no blagdanski vikend svakako obećava. I hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama. Gužvovito je bilo cijeli dan u Splitu i na splitskim prometnicama zbog derbija na Poljudu. Sve od ranog jutra nagledala policija i sve prolazi mirno i bez incidenata. Međutim, ostat će zabilježen trenutak kada je ovdje na rivi dobrih pola sata odzvanjala Dinamova himna iz jednog apartmana", izvijestila je Buljan i zaključila kako je kraj ožujka u Splitu vijesnik dobre turističke sezone.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene