Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojno izaslanstvo

Počela premijerova turneja: Evo koga će obilaziti sljedećih šest dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanovićeva prva postaja je informatički div Microsoft.

Premijer Zoran Milanović počeo je američku turneju. U 6 dana će sa svojim izaslanstvom obići najveće američke informacijsko-tehnološke tvrtke te slavnu Silicijsku dolinu - svjetski centar visoke tehnologije. U potrazi za inozemnim investitorima sastat će se s direktorima Microsofta, IBM-a, Cisca, HP-a te Oraclea.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Informatički div Microsoft prva je tvrtka čijim će čelnicima premijer Milanović i njegovo izaslanstvo predstaviti Hrvatsku.

'Morate reći što vas čini privlačnim zato jer ste članica Europske unije, ali to je još 28 država i svi bi htjeli imati na svom području takve firme, ali oni ne mogu biti svugdje', objasnio je premijer u petak.

Posjet tehnološkim gigantima iz slavne Silicijske doline dogovoren je s američkom gospodarskom komorom, iz koje su poručili kako je to prilika Hrvatskoj za suradnju, razvijanje odnosa i upoznavanje s praksama najvećih svjetskih kompanija. Ideju je pohvalio i predsjednik Josipović.

Josipović: Milanovićeva zadaća je da putuje i kontaktira s tvrtkama

'Vidjet ćemo rezultate. Mislim da je dobro da se uspostavljaju dobri kontakti. riječ je o velikim IT tvrtkama', rekao je predsjednik u subotu.

S premijerom je i Mornar

U brojnom izaslanstvu je i predsjednik udruženja hrvatskih izvoznika softvera koji bilježe odlične poslovne rezultate. Ističe kako je sam posjet velika stvar. Ne očekuje brze rezultate za hrvatsko gospodarstvo, već dugoročnu korist.

'Na čemu bi se mogla ostvariti dugoročna suradnja hrvatskih tvrtki, hrvatske države i tih velikih kompanija, na tome da se mi transformiramo iz jednog informacijski zaostalog društva u moderno društvo 21. Stoljeća', rekao nam je Nikola Dujmović, predsjednik CISEx-a.

S premijerom je i ministar obrazovanja Mornar koji se ne može pohvaliti činjenicom da je informatika u osnovnim školama samo izborni predmet tek od petog razreda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene