Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve u Splitu

Počela isplata štedišama posrnule Credo banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vinko Radić, direktor Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), najavio je ranije kako je novac za isplatu osiguran te da niti jedan osigurani depozit neće ostati neisplaćen.

Kao što je prije nekoliko dana obećano, jutros je započela isplata štediša u poslovnicama Poštanske i Croatia banke u Splitu.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Vinko Radić, direktor Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), najavio je ranije kako je novac za isplatu osiguran te da niti jedan osigurani depozit neće ostati neisplaćen. Također je apelirao na štediše da 1. prosinca odu u poslovnice banaka u kojima će se vršiti isplata i mirovine. Kako bi se rasteretila gužva u poslovnicama banaka, umirovljenicima je savjetovao da isplatu zatraže na poštanskim šalterima.

Uprava banke ovim je skratila rok za pripremu i isplatu osiguranih depozita DAB-a sa tri mjeseca na samo tjedan dana. U banci je ukupno bilo 608 milijuna kuna depozita fizičkih osoba od čega je 420 milijuna kuna na 10.048 osoba osigurano, 188 nije bilo osigurano i neće se isplatiti štedišama.

Na računima 1480 trgovačkih društava još je 220 milijuna kuna izgubljenog novca. Najveći dio odnosi se na mala i srednja poduzeća (161,7 milijuna kuna).

Pitanje povrata novca klijenata brokerskih kuća koje su imale račune u Credo banci i dalje ostaje nerazriješeno. Radi se o svoti od oko 10 milijuna kuna. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene