Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela isplata druge rate umirovljeničkog duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isplata druge rate duga umirovljenicima koji su izabrali brži model isplate počela je jutros na šalterima svih poslovnih banaka i u poštanskim uredima, a novac mogu podići i oni koji su se odlučili na isplatu putem uputničkog naloga.

Drugu ratu duga može podići 292.158 umirovljenika, za što je
izdvojeno ukupno 1,2 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinje isplata rata povrata duga umirovljenicima Slika nije dostupna Umirovljenicima isplata rate duga prije izbora

U poslovnicama Hrvatske poštanske banke (HPB) nije bilo velikih gužvi ni redova, a umirovljenici mogu svoj novac podići poslijepodne i navečer jer je HPB produžila radno vrijeme poslovnica, kazala je danas Hini Ivana Koludrović, glasnogovornica HPB Investa - društva za upravljanje Umirovljeničkim fondom.

Tako će od 13. do 16. prosinca sve poslovnice HPB-a biti otvorene radnim danom od 7 do 20 sati, te subotom od 7 do 14 sati.

Umirovljenici koji su se odlučili na isplatu putem uputničkog naloga već su jučer počeli dobivati uputnice na kućnu adresu, s kojima novac mogu podići u svim poštanskim uredima, kazala je Koludrović.

Pozvala je umirovljenike koji dosad HPB Investu nisu poslali nikakve podatke, a njih je oko 12.000, da se jave što prije kako bi mogli dobiti svoje novce.

Preko uputničkog naloga novci se mogu podići u poštanskim uredima do 31. siječnja iduće godine.

Za upite umirovljenika HPB Invest je otvorio kontakt centar kojemu se mogu javljati od 7 do 24 sata na besplatni broj telefona 08008005 ili za pozive iz inozemstva broj 0038516610225.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene