Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala i policija

INCIDENT U ZET-ovom BUSU "Vi lajete više od tog pesa!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U autobusu Črnomerec-Dugave u nedjelju oko 17 sati došlo je do incidenta u kojem je morala intervenirati i policija. Sve zbog jednog psića...

Na stranicama Facebook grupe "I to je Zagreb" objavljena je snimka iz ZET-ovog autobusa koji je vozio na liniji Črnomerec-Dugave, a na kojoj se vidi kako dio putnika glasno negoduje zbog djevojke i njezinog, možemo slobodno zaključiti, sasvim mirnog psa.

No, kontrolor je, nakon što djevojka nije pristala izaći iz autobusa, odlučio nazvati policiju. U obranu djevojke koja je dovela psa stala je i jedna putnica: “Pa nemojte, to je mali pas. Vi u crvenom lajete više od tog psa, psa se uopće ne čuje, a vas stalno”, kaže putniku koji je očito inzistirao da djevojka napusti autobus.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana

“Da je Bandićev pas Rudi ušao sigurno ga ne bi izbacili”, komentirala je još jedna putnica.

Kako je napisala, policija je na koncu stigla u autobus i zamolila djevojku sa psom da izađe.

Odluka o prijevoz životinja u ZET-ovim vozilima

Na ZET-ovim stranicama stoji kako je u tramvajima i autobusima dopušten prijevoz i kućnih ljubimaca, ali pod posebnim uvjetima.

Slijepe osobe imaju pravo u vozilo uvesti psa vodiča, osobe u invalidskim kolicima rehabilitacijskog psa, djeca s teškoćama u razvoju uz pratnju roditelja i terapijskog psa, a treneri pasa pse u školovanju. U vozilo se smije uvesti i pas štenac na socijalizaciji u obitelji. Takvi psi moraju nositi službenu opremu.

Psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju se prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta.

Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće.

Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje.

Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.

Putnici koji u vozila uvode kućne ljubimce trebaju:
• ulaziti na prednja vrata (uz vozača) i zadržavati se na prednjem dijelu vozila
• nositi pribor za čišćenje fekalija
• očistiti površinu u vozilu koju njegov kućni ljubimac onečisti

U odluci piše i kako putnik u vozilo može uvesti samo jednog kućnog ljubimca.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene