Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza rješena razgovorom

Pobuna u KPZ Orašje: 80 zatvorenika zarobila dvojicu čuvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svih 80 zatvorenika se pobunilo, no kriza je rješena razgovorom, a ne nasiljem.

U Kazneno popravnom zavodu (KPZ) Orašje sinoć oko 22,30 sata došlo je do kolektivne pobune 80 zatvorenika, koji su zadržali dva vodnika na odjelu, do dolaska nadležnih osoba za pregovore.

Ravnatelj KPZ Orašje Ivo Ivkić, koji je odmah nakon izbijanja pobune stigao u zatvor, kazao je kako je, prema navodima zatvorenika, do pobune došlo iz razloga što su dva zatvorenika izdvojena u pojačani nadzor, zbog čega su na ovaj način izrazili svoje negodovanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez nade Zbog krađe bicikla već je 16 godina u zatvoru, Thomas je iza rešetaka 12 godina zbog krađe mobitela: Velika Britanija zgrožena sudbinama stotina ljudi Ilustracija prenatrpani zatvori Zbog nedostatka mjesta u ćelijama puštat će i deportirati strane zatvorenike

VIDEO Albanska policija na nogama: Iz zatvora pobjegle ubojice

Po dolasku ravnatelja Ivkića, vodnici su odmah oslobođeni, i upućeni na pregled u Dom zdravlja u Orašju.

Nisu imali namjeru bježati

Sve je riješeno razgovorom, koji je trajao do iza ponoći, a zatvorenici nisu imali namjeru bježati, istaknuo je ravnatelj Ivkić.

Dodao je da su zatvorenici na ovaj način htjeli izraziti nezadovoljstvo izvanzavodskim pogodnostima, uvjetnim otpustom i pomilovanjima.

Zbog krizne situacije, uz policijske službenike,stigao je i tim za potporu MUP-a Županije posavske i policijski ravnatelj, no potreba za njihovom intervencijom nije bilo.

Ravnatelj Ivkić drži da iza pobune stoji desetak zatvorenika, koji su organizirali ovu pobunu, a stvarni uzroci ovoga događaja i otkrivanje počinitelja, bit će predmetom istražnih radnji narednih dana. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene