Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u tijeku

VIDEO Albanska policija na nogama: Iz zatvora pobjegle ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanska policija izvijestila je u nedjelju kako je uhitila četvoricu od sedmorice zatvorenika koji su pobjegli iz zatvora na jugoistoku zemlje dan prije. Ovaj lov na ubojice jedna je od najvećih akcija te vrste dosad u Albaniji.

Samo nekoliko sati nakon bijega iz zatvora, albanska policija ulovila je i uhitila prvog od sedam bjegunaca. Bjegunac je ulovljen blizu zatvora Drenove, oko 180 kilometara jugoistočno od Tirane, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Sali Berisha - 3 Sali Berisha Bivši premijer doskočio zabrani javnih istupa: Počelo je prije tjedan dana i nastavlja se svake večeri Albanski parlament - 2 Nije prvi put Kaos u parlamentu: Zastupnik zapalio dimnu bombu, bacao namještaj i papir

Ostalu trojicu Albanska je policija uhitila u nedjelju popodne, ali tek nakon kraćeg obračuna vatrenim oružjem. Trojac je uhićen 80-ak kilometara od zatvora Drenove. Skrivali su se u napuštenom skladištu.

>> Na granici ga uhvatili s 44 kg skunka u automobilskim gumama

Četvorica od sedmorice uhvaćenih bjegunaca su Admir Tafili, Fran Maraši, Gezim Guri i Artur Gora. U bijegu se još uvijek nalaze Reiz Haxhiraj, Gezim Toma te Eduart Lula.

Za bjeguncima traga specijalna policijska postrojba, a njihovo hvatanje jedna je od najvećih akcija te vrste dosad u Albaniji.

Susjedne zemlje, Makedonija, Grčka i Kosovo su upozorene na bjegunce te su pojačale pogranične patrole.

Albanski ministri unutarnjih poslova i pravde izjavili su kako su još tri osobe uhićene kao pomagači bjeguncima, a istražitelji provode istragu i u samom zatvoru, gdje ispituju zatvorske čuvare i dužnosnike.

Svi bjegunci služe doživotne zatvorske kazne zbog ubojstava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene