Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Bio je razočaran i ljut''

Pobuna u HSS-u: Traže ostavku Beljaka i nove izbore

Krešo Beljak (Dnevnik.hr)
Krešo Beljak (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Krešo Beljak (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nezadovoljni HSS-ovci kažu da su zatražili ostavku predsjednika te stranke Kreše Beljaka, dok ih glasnogovornica te stranke demantira.

U petak navečer održao se sastanak Glavnog odbora HSS-a. Međutim, saborska zastupnica HSS-a Ana Marija Petin napustila je sastanak dok je bio u tijeku i okupljenim novinarima rekla da dio članova te stranke zamjera Beljaku da slabo kontaktira članstvo na terenu.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak i Stjepan Kovač pregovara i s drugima Beljak u HSS primio političara optuženog za lažiranje prijetnji smrću: "Dobili smo značajno pojačanje" Slika nije dostupna Želi po pobjedu s HSS-om Siniša Vuco postao predsjednik splitskog HSS-a, odgovorio planira li u utrku za gradonačelnika

"Bio je razočaran i ljut na naše stavove koje smo iznijeli. Mi smo iz slavonske regije još prije par mjeseci upozoravali na ponašanje predsjednika prema članstvu", rekla je Petin.

Ističe da dio članstva nije zadovoljan smjerom kojim ide HSS te da zbog toga traže sazivanje Izborne skupštine. "Smatramo da nije dobar način na koji Beljak vodi HSS, vođenje iz centra u Zagreba nije dobro", kaže Petin.

Glasnogovornica HSS-a Ivana Tomić tvrdi da na Glavnom odboru HSS-a nitko nije zatražio ostavku Kreše Beljaka.

"Rekli smo otvoreno što mislimo o trenutnom stanju u HSS-u, zašto nismo zadovoljni njegovim vodstvom stranke i u tijeku sjednice je nekoliko članova Glavnog odbora zatražilo od predsjednika da podnese ostavku", rekla je Petin te dodala da su sjednicu napustili članovi regionalne organizacije HSS Slavonija.

Tomić: Na sjednici HSS-a nitko nije tražio ostavku

Tomić je rekla da je zadnja točaka dnevnog reda bila aktualna politika te da je dio članova tražio izmjenu dnevnog reda tako da zadnja točka bude prva, no samo je devet članova od njih 80, bilo je za taj prijedlog.

"O ostavci predsjednika, niti izborima u tom trenutku nije bilo riječi. Saborska zastupnica Ana Marija Petin je to rekla tek pred novinarima", kazala je Tomić tvrdeći kako Petin na Glavnom odboru nije rekla da traži ostavku predsjednika HSS-a i da ostaje u stranci, već da je bila 'hrabrija' pred novinarima.

Tomić kaže da se Petin odbila predsjedniku HSS-a očitovati o sastanku koji je na jesen imala s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem kada se nagađalo da bi ona mogla preći u Klub Milana Bandića.

Na sjednici Glavnog odbora HSS-a, kaže Tomić, nisu doneseni nikakvi zaključci jer su trebali samo izglasati tijela za Glavnu skupštinu.

Tvrdi da su pojedini članovi Glavnog odbora pozvali novinare, odnosno da to nije učinila stranka (I.D. / Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene