Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan primjer

Pločanski srednjoškolci pokrenuli radio postaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pločanski srednjoškolci pokrenuli su školsku radio stanicu, i za godinu dana uspostavili cjelodnevni program, a svaki razred uređuje i stvara po jednu emisiju na tjedan.

Stara poslovica kaže, na mladima svijet ostaje. Ipak, rijetki su primjeri kada mladi posve sami uspiju pokrenuti neki projekt. No, učenici iz Ploča su još jedan pozitivan primjer. Naime, svako jutro, točno u 7 i 30, počinje srednjoškolski radio program.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Posvađane majke na Facebooku Došli na nastavu u trenirkama pa poslani na razgovor pedagogu: "Zna se što je za školu", "Što fali tuti?" Vinko Filipović - 2 Prvi dan nacionalnih ispita Mogu li nacionalni ispiti za osmaše riješiti inflaciju odlikaša? "Uveo bih strane jezike, iznenađujuće je što ih nema"

Iza voditelja Tomislava Petrića je već godina dana rada. U početku je program trajao tek nekoliko sati, a danas na radiju radi 30-ak učenika. 'Sad se emitira 24 sata dnevno, trenutno imamo 8 emisija', rekao je Tomislav.

>> S 20 godina postao uspješan poduzetnik - otkrio kako je uspio!

Kako bi se sve emisije realizirale, tu je svakodnevni kolegij. Svaki razred srednje škole uređuje po jednu emisiju.'Svaki dan idem dolje, jer se moram javljati uživo. Mi to radimo, jer imamo volje i to nam je zanimljivo raditi', rekao je učenik 4. Razreda Filip Jakić.

Školski radio sluša se u zgradi škole i putem interneta; i radio je poprilično slušan. 'Doslovno, s ovim radiom se ujutro se kreće i završi se školski dan', rekao je jedan od učenika.

Iako će već na ljeto većina krenuti svatko prema svome fakultetu, za radio stanicu se ne boje jer neprestano stižu novi učenici i svatko želi svoj komadić etera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene