Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijske ophodnje

Ploča s natpisom "Za dom spremni" ima 24-satnu policijsku zaštitu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ploča HOS-a na kojoj je pozdrav “Za dom spremni” i koja je u rujnu prošle godine preseljena iz Jasenovca na novu lokaciju nedaleko od Novske ima 24-satnu zaštitu policije, piše Jutarnji list.

Policajci koji bdiju uz nju ponekad su odjeveni u civilna odijela i koriste se automobilom bez vidljivih policijskih oznaka, a ponekad su u službenom policijskom vozilu i u odorama prometne policije, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sigurnosne procjene ODLUKA MUP-a: Ukida se policijska zaštita Karamarku i Kosor Slika nije dostupna Odluka MUP-a Šeks ostaje bez policijske zaštite: 'Bit ću slobodan kao ptica'

Kako se lokacija Baira, kolokvijalno poznatija kao Slavonski Trokut, na koju je ploča u rujnu prošle godine premještena, nalazi uz cestu koja od Pakraca preko Slavonskog Trokuta vodi prema Novskoj, prometni policajci koji dežuraju uz ploču katkad zaustave neko vozilo koje tom cestom prolazi i legitimiraju vozače.

Fotoreportera Jutarnjeg lista koji se zaustavio kako bi fotografirao njihovu patrolu uz HOS-ovu ploču također su legitimirali. Na njegovo pitanje jesu li tu zbog ploče HOS-a odgovorili su potvrdno. Na pitanje osigurava li policija tu ploču 24 sata dnevno također su odgovorili potvrdno.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke na čijem se području ploča nalazi odgovorili su na novinarski upit sljedeće: “U svezi vašeg upita odbacujemo, kao zlonamjerne, navode da policija na području Novske na državnoj cesti D-47, područje tzv. Trokuta, 24 sata nadzire spomen-ploču HOS-a. Policijski službenici nadležne policijske postaje u okviru svojih redovnih ophodnji obilaze sve lokacije od interesa očuvanja javnog reda i mira, s obzirom na činjenicu da su na ovom području, osim što se na njemu nalaze spomen-obilježja iz Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata, zabilježena i česta kršenja zakona, odnosno krivolova, krađe drvne mase i kretanja nezakonitih migranata.”

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene