Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosne procjene

ODLUKA MUP-a: Ukida se policijska zaštita Karamarku i Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutranjih poslova je donijelo konačnu odluku: Ukida se policijska zaštita bivšem ministru Tomislavu Karamarku i bivšoj premijerki Jadranki Kosor.

Na obilježavanju Dana policije na zagrebačkom Jarunu ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić potvrdili su da od 01. listopada Tomislav Karamarko i Jadranka Kosor neće više imati policijsku zaštitu. Procjena je to, kažu, sigurnosnih službi.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!"

>> Karamarko: Vlada je doživjela debakl, najbolje bi bilo da se povuče

Na pitanje ministru Ostojiću je li takvoj odluci djelomično razlog i ušteda, ministar je rekao da niti jedan ljudski život nije vrijedno riskirati zbog nekakvih ušteda. 'Takve stvari se nikada ne rade zbog toga', rekao je Ostojić.

Podsjetimo, krajem prošle godine bivšem ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, osobi koja je 20 godina bila u vrhu obavještajno-policijskih struktura, bila je produljena policijska zaštita. Razlog su bile, navodno, nove prijetnje srpske mafije. Naime, Karamarko je i prije dobivao prijetnje Sretena Jocića iz zatvora i to nakon atentata na Pukanića.

Kao i Karamarku, i Jadranki Kosor je u isto vrijeme produljena zaštita, a s obzirom da je bila premijerka u turbulentnim vremenima za Hrvatsku, stručnjaci za sigurnost su to tada smatrali opravdanim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene