Obavijesti Video Pretražite Navigacija
proradili i tramvaji

Zagreb se vraća u normalu: Sanira se puknuta cijev, Zvonimirova opet puštena u promet

Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 6
Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 6 Luka Miha?i?
Aktualno Galerija Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 6 Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 6 Foto: Luka Miha?i? Poplavljena Zvonimirova ulica (Foto: Čitatelj) Poplavljena Zvonimirova ulica (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj Poplavljena Zvonimirova ulica (Foto: Čitatelj) Poplavljena Zvonimirova ulica (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 1 Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 1 Foto: Luka Miha?i? +3 Sanacija puknute vodovodne cijevi kod Zvonimirove ulice (Foto: Luka Mihačić) - 2 Galerija 1/8 >>
Promet je u Zvonimirovoj normaliziran nakon što je od ranog jutra bio obustavljen zbog puknuća vodovodne cijevi. Na sanaciji rade djelatnici Vodovoda i odvodnje, a prometnice su očišćene od nataloženog blata. Još uvijek se ne zna zbog čega je cijev pukla.

Vodovodna cijev pukla je u ulici Svetice u smjeru prema Maksimirskoj, u neposrednoj blizini autobusnih stajališta. Promet je, nakon jutrošnjeg kolapsa, konačno uspostavljen nešto prije 10 sati. 

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu - 4 više od 70 nestalih Strašne posljedice oluje: Obilne kiše ubile su gotovo 60 ljudi Fran Gardaš Važna kampanja Godišnje se u Hrvatskoj rode deseci djece s posebnim osmijehom: "Moja poruka je da se ne trebaju toliko bojati"

Još uvijek se ne zna zbog čega je cijev pukla, javlja Luka Mihačić, novinar Nove TV koji se nalazi na terenu. Voda koja je istjecala iz cijevi nataložila je ulice Svetice i Zvonimirovu slojem blata od nekoliko centimetara, koje su radnici isprva čistili lopatama, a potom su čišćenje završili vodenim mlazom iz cisterni. 

Zbog poplave jutros je dijelom bila zatvorena Zvonimirova ulica, kao i Svetice, zbog čega su se stvorile velike gužve u istočnom dijelu Zagreba. 

I tramvaji ZET-a, nakon jutrošnjeg zastoja na dijelu Savske, Selske i Horvaćanske, ponovo su u prometu. 

Cijev pukla u 3:45

U PU zagrebačkoj rano jutros rekli su nam da je još u 3:45 ujutro pukla vodovodna cijev na raskrižju Zvonimirove i Svetice. Riječ je o cijevi koja se nalazi ispod kolnika.

"Od 3:45 obustavljen je promet ulicom Svetice od Kennedyjeva trga u smjeru sjevera te ulicom Divka Budaka od raskrižja s Hitrecovom u smjeru Zapada", kažu iz policije. 

Na čišćenju kolnika radili su djelatnici Zagrebačkih cesta i Čistoće, no nije bilo poznato koliko će im vremena biti potrebno da saniraju situaciju. 

"Najvažnije je da svi potrošači imaju vodu. Naše su ekipe na terenu, no teško je pretpostaviti koliko će trajati sanacija. Nadamo se da će biti završena u tijeku dana", kaže Ana Glavan, glasnogovornica Vodovoda i odvodnje. 

Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta, poziva one koji su namjeravali proći ovim dijelom grada da koriste alternativne pravce. "Molimo sve da koriste Heinzelovu, Harambašićevu, Šulekovu, Mandlovu te naselje Ravnice", kaže Suša.

Na stranicama Zagrebačkog holdinga objavljeno je da, unatoč puknuću cijevi, sve ZET-ove linije prometuju uobičajenim trasama. 

Prometni kolaps i kod Jadranskog mosta

Dodatne gužve stvarale su se i u Savskoj cesti i Horvaćanskoj zbog pokvarene ZET-ove "sedmice" koja je ostala u raskrižju prema Jadranskom mostu. Promet u tom dijelu grada također je bio u totalnom kolapsu. Čitatelji javljaju da je na tom dijelu zaustavljeno najmanje šest tramvaja.

"Zbog oštećenja naponske mreže u zoni Selske ceste i Horvaćanske tramvaji linija 5, 7, 14 i 17 trenutno prometuju skraćeno do Savskog mosta. U prometu je izvanredna linija od Savskog mosta do Prečkog", stajalo je u kratkoj obavijesti ZET-a, no trenutno sve ZET-ove linije prometuju nesmetano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene