Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuda otići?

Ne znate kako provesti Praznik rada? Evo nekih prijedloga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra je 1. svibnja - Međunarodni praznik rada. Meteorolozi su najavili uglavnom lijepo, ali povremeno promjenjivo vrijeme. Evo nekih prijedloga kako provesti taj dan.

Svi oni koji žive u Zagrebu Praznik rada mogu provesti u parku Maksimir gdje će se dijeliti više od pedeset tisuća porcija graha. Podjela graha počet će u 11 i trajati do 13 sati, a nakon pauze, u 14 sati ponovno će se dijeliti grah. Korisina informacija je i da će tramvaji i autobusi će prometovati prema nedjeljnom voznom redu.

Besplatni grah s domaćim kobasicama će se dijeliti i na terasi noćnog kluba Route 66 o d 16 sati. To je idealno druženje za sve one koji vole Rock n' roll jer će biti organizirana i slušaonica.

U Tvornici kulture grupa Elemental će s početkom u 22 sata održati koncert pod nazivom 'Uštekaj se u sindikat'. Koncert svojim članovima i svim zainteresiranima daruje Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni sindikati. Karte se besplatno mogu podići u Tvornici.

Na Ribnjaku će se, kao i svake godine, održati Prvomajska dječja utrka. Start je u 10 sati, a djeca će dobiti zemljovid parka te kontrolne točke koje moraju što prije prijeći. Natjecati se mogu djeca od sedam do dvanaest godina, a prijaviti se može na samom startu. Cijena startarine je 20 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nestabilno vrijeme Za gotovo cijelu zemlju izdan žuti meteoalarm: Očekujte kišu i grmljavinsko nevrijeme Norijada - 2 Na Bundeku Maturanti slave bez zadrške: "Hitna pomoć reagirala je dvadesetak puta, najčešće zbog alkohola"

Po prvi puta se organizira i Jarun piknik Festival od 01.do 05. svibnja. Održat će se brojni koncerti, a najpoznatiji roštiljari će imati priliku pokazati što sve znaju. Svaki će se dan i nekoliko timova natjecati u pripremi jela. Naći će se ponešto i za one koji ne jedu meso- pripremat će se tofu i soja na roštilju. Sutra, prilikom otvorenja, sve nazočne čeka nastup Halida Bešlića i Zabranjenog pušenja.

Prilika za odmor izvan grada

Ovaj praznik je i idealna prilika da se barem na kratko maknete od gradske vreve. Tako dan možete provesti i u nekom od nacionalnih parkova.

Nacionalni park 'Plitvička jezera' radit će i sutra i to od 08:00 do 19:00 sati. Cijena karte se za odrasle je 110 kuna, za studente 80, za djecu od 7 do 18 godina 55 kuna, dok je za djecu mlađu od sedam godina cijena karte 50 kuna.

U prirodnim ljepotama i izletima brodom možete uživati i u nacionalnom parku Krka koji obuhvaća površinu najljepšeg dijela toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole.

Radno vrijeme je od 08:00 do 19:00 sati, dok je na ulazu Roški slap i Burnum radno vrijeme od 09:00 do 17:00 sati. Cijena karate za odraslu osobu iznosi 80 kuna, za djecu od sedam do 14 godina 60 kuna, dok je za djecu mlađu od sedam godina ulaz besplatan.

Kako ćete vi provesti Praznik rada? Fotografije svog provoda nam šaljite na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene