Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO ZAŠTITITI TURISTE?

Plitvice: Japanke, sandale i natikače mogle bi biti potpuno zabranjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nesreća na odmoru u Hrvatskoj, turistički djelatnici razmišljaju kako zaštititi turiste - od njih samih! Pa na Plitvicama donose Akcijski plan upravljanja turizmom i posjetiteljima. Jedna od mjera bit će da im se na ulazu preporuči da se obuju gojzerice, a japanke, sandale i natikače mogle bi biti potpuno zabranjene.

Hrvatska nije sigurna destinacija. Turisti u japankama padaju po Plitvicama. A fotografiranje je već nekoliko puta završavalo tragično. Stoga razmišljaju da ograniče gadgete i opremu koja turiste dovodi u nezgodne situacije.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

'Trenutno je u izradi akcijski plan upravljanja turizmom i posjetiteljima. Hoćemo li uvjetovati to nismo sigurni, ali preporučit ćemo obuću koja je adekvatna i prikladna za divljinu. Natikače su zaista neprimjerene', najavio je glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

Ministar turizma nije shvatio ozbiljnost problema.

'Nisu Plitvice crkva. Ipak je to malo ležerniji pristup, treba imati razumijevanja', kazao je tehnički ministar turizma Anton Kliman.

Dobro je da noge dišu, ali i da su prsti na broju. Argentinčeve palce spasile su tenisice.

'Udario sam o kamen. Bio je to velik kamen', kazao je Thomas.

'Nisam znala da je opasno', kazala je turistkinja Monika koja se ipak, kaže, ne boji.

'Mi u japankama lovimo srne i divlje svinje', kazao je Josip koji je došao iz Australije. Valjda će onda preživjeti i - Plitvice!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene