442999
442999
442999
442999
442999

Plitvice: Japanke, sandale i natikače mogle bi biti potpuno zabranjene

  • , 12.07.2016., 07:46
  • Autor:
  • komentara

Zbog nesreća na odmoru u Hrvatskoj, turistički djelatnici razmišljaju kako zaštititi turiste - od njih samih! Pa na Plitvicama donose Akcijski plan upravljanja turizmom i posjetiteljima. Jedna od mjera bit će da im se na ulazu preporuči da se obuju gojzerice, a japanke, sandale i natikače mogle bi biti potpuno zabranjene.

 
 
 
 
Hrvatska nije sigurna destinacija (Video: Dnevnik Nove TV)
Hrvatska nije sigurna destinacija (Video: Dnevnik Nove TV)

Hrvatska nije sigurna destinacija. Turisti u japankama padaju po Plitvicama. A fotografiranje je već nekoliko puta završavalo tragično. Stoga razmišljaju da ograniče gadgete i opremu koja turiste dovodi u nezgodne situacije.

'Trenutno je u izradi akcijski plan upravljanja turizmom i posjetiteljima. Hoćemo li uvjetovati to nismo sigurni, ali preporučit ćemo obuću koja je adekvatna i prikladna za divljinu. Natikače su zaista neprimjerene', najavio je glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

Ministar turizma nije shvatio ozbiljnost problema.

'Nisu Plitvice crkva. Ipak je to malo ležerniji pristup, treba imati razumijevanja', kazao je tehnički ministar turizma Anton Kliman.

Dobro je da noge dišu, ali i da su prsti na broju. Argentinčeve palce spasile su tenisice.

'Udario sam o kamen. Bio je to velik kamen', kazao je Thomas.

'Nisam znala da je opasno', kazala je turistkinja Monika koja se ipak, kaže, ne boji.

'Mi u japankama lovimo srne i divlje svinje', kazao je Josip koji je došao iz Australije. Valjda će onda preživjeti i - Plitvice!

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se