457312
457312
457312
457312
457312

''Naš je stav u ovom pitanju jedan, mislim da je logičan. Stav naših partnera je drugi''

  • , 16.11.2016., 15:22
  • Autor:
  • komentara

Vlada će na sutrašnjoj sjednici predstaviti i niz mjera za ekonomski oporavak Vukovara. Primjerice, plaće stanovnika toga grada Vukovara oporezovat će se po najnižoj stopi od 12 posto.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Uži kabinet Vlade sastao se u srijedu, dan uoči redovne sjednice, koja se ovaj tjedan održava u Vukovaru, povodom godišnjice pada grada.

"Cilj je da se taj događaj obilježi na dostojanstven način i iskaže poštovanje žrtavama branitelja i svih koji su tamo poginuli i svih koji su radili na mirnoj integraciji Hrvatskog Podunavlja. Na sutrašnjoj sjednici Vlade bit će puno toga o Vukovaru, razgovarat će se i o tome da Vukovar postane mjesto posebnog pijeteta, ali ne mogu sve sada otkriti", kazao je Plenković. Dodao je da će sredstva za obnovu Vodotornja, koja nisu prikupljena u raznim dobrotvornim akcijama, kompenzirati iz državnog proračuna, a radi se o iznosu 18 milijuna kuna.

Vlada će na sutrašnjoj sjednici predstaviti i niz mjera za ekonomski oporavak Vukovara. Primjerice, plaće stanovnika toga grada Vukovara oporezovat će se po najnižoj stopi od 12 posto.

Nadalje, imenovat će se i 15, 20 državnih tajnika, a bit će riječi i o rebalansu proračuna, koji će, kako je naveo, "ostati u okvirima predviđenog za 2016. i da će sva ministarstva moći biti zadovoljna", piše N1.

Kod kadrovskih imenovanja u prošloj je Vladi bilo dosta problema, a upitan je li ih bilo i sad, Plenković je odgovorio: "Nema nikakvih problema, ja nisam vidio nikakve probleme. Niti oko porezne reforme."

"Mi smo na izborima kao HDZ dobili 61 mandat, trebalo nam ih je još 15. Nismo u poziciji da bilo što što mi želimo bude apsolutno. Potrebno je partnerstvo. Naš je stav u ovom pitanju jedan, mislim da je logičan. Stav naših partnera je drugi, malo je drukčiji. Imaju na to pravo. Govorimo samo o malim izmjenama u zakonu o PDV-u. Sve to je uobičajena demokratska procedura", rekao je Plenković.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se