Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na marginama Davosa

Plenković se sastao s Vučićem

Andrej Plenković i Aleksandar Vučić
Andrej Plenković i Aleksandar Vučić Foto: Screenshot/Twitter
Premijer Andrej Plenković održao je na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu nekoliko bilateralnih sastanaka.

Hrvatski premijer Andrej Plenković održao je u srijedu na marginama Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu bilateralne sastanke s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, premijerom Kosova Albinom Kurtijem i čelnikom OECD-a Mathiasom Cormannom.

S Vučićem je Plenković, kako je objavio na X-u, razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u Srbiji nakon izbora.

U objavi o susretu s Borjanom Krišto Plenković je naveo da će idućeg tjedna posjetiti BiH zajedno s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom.

S Kurtijem je Plenković razgovarao o situaciji u susjedstvu te mu je čestitao na ukidanju viznog režima, izrazivši potporu za članstvom u Vijeću Europe i na putu prema EU-u.

Od državnih čelnika, Plenković se sastao i s predsjednikom vlade Moldavije Dorinom Receanom.

"Čestitam na otvaranju pristupnih pregovora! Hrvatska je spremna ponuditi svoja iskustva iz pristupnog procesa kako bi pomogla", objavljeno je na platformi X predsjednika hrvatske vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hutisti u akciji Teretni brod napadnut u blizini Jemena: Izbio požar

S glavnim tajnikom OECD-a Cormannom Plenković je razgovarao o tijeku pregovora o članstvu Hrvatske u OECD-u. "Proces bi trebao biti gotov u prvim mjesecima 2026 godine", napisao je Plenković.

Od povjerenika Europske komisije razgovarao je Plenković u srijedu s Dubravkom Šuicom, Valdisom Dombrovskisom i Stellom Kyriakides.

Plenković je izvijestio i o sastancima s čelnicima i predstavnicima globalnih velikih kompanija poput AstraZenece, Mete, Glodman Sachsa, Coinbasea, Vise, a razgovarao je i s Davorom Lukšićem, čileanskim poduzetnikom hrvatskog podrijetla.

Pročitajte i ovo Kolinda Kolar, predsj. Obiteljskog odjela OGS-a u Zagrebu Za Dnevnik Nove TV Sutkinja objasnila što od ponedjeljka očekuje građane i poručila: "Za ovo je odgovorna isključivo Vlada"

"Jačamo suradnju domovinske i iseljene Hrvatske, a Lukšić grupa ostaje važan partner i investitor u brojnim projektima u Hrvatskoj", napisao je Plenković. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene