Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Plenković o smjenama Brkića i Kovača: "Na ključnim funkcijama ne može biti netko tko je jučer govorio kako ništa ne valja"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje se uz plan borbe protiv koronavirusa osvrnuo i na rezultate izbora u HDZ-u gdje je njegov tim osvojio sve čelne funkcije u stranci.

Nakon što je tim Mire Kovača, u kojem je bio i Milijan Brkić izgubio na unutarstranačkim izborima izgubio, odlučeno je kako Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora već će umjesto njega na tu funkciju zasjesti Ante Sanader.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Još se odlučuje tko će zamijeniti Miru Kovača na mjestu predsjednika Odbora za vanjsku politiku.

Premijer je u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazao kako je odluka o smjeni Brkića i Kovača logična. 

"Poruka naših članova i činjenica da je izabrano svih četvero kandidata za potpredsjednika izabrano govori o potpori našem smjeru. Logično je da Ante Sanader postane potpredsjednik Sabora. Milijan Brkić i Miro Kovač i dalje su članovi HDZ-a. Na ključnim dužnostima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru i kako ništa ne valja", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene