456853
456853
456853
456853
456853

Plenković o mogućim novim optužnicama: "Naći ćemo rješenje koje će umiriti branitelje"

  • , 12.11.2016., 13:14
  • Autor:
  • komentara

Premijer Andrej Plenković danas u Dubrovniku prisustvuje 27. obljetnici utemeljenja tamošnjeg HDZ-a, a sastat će se i s čelnicima Grada i Županije.

 
 
 
 
 
Premijer Plenković kazao je kako se protivi orkestriranim tajminzima i selektivnom pristupu pojedinim istragama (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Plenković kazao je kako se protivi orkestriranim tajminzima i selektivnom pristupu pojedinim istragama (Foto: Dnevnik.hr)

Na novinarsko pitanje treba li zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta odstupiti te hoće li ga HDZ podržati ako se odluči ponovno kandidirati, Plenković je kazao kako o tome još nisu razgovarali.

"Razgovarat ćemo o novoj situaciji. Bilo je i drugih slučajeva koji su završili oslobađajućom presudom. Cijeloj priči pristupit ćemo oprezno i racionalno", kazao je Plenković.

Porezni USKOK nastavlja s radom

Komentirao je i najavljenu poreznu reformu te poručio da će tzv. porezni USKOK nastaviti s radom.

"Kompromis koji je postignut predstavlja kvalitetan iskorak u ostvarenju naša tri cilja. Naši građani će imati veći dohodak, porez na dobit će se smanjiti i poduzetnici će biti rasterećeni", kazao je Plenković i dodao da očekuje kvalitetnu raspravu u Saboru nakon koje bi prethodno najavljeni Zakoni trebali stupiti na snagu početkom sljeeće godine.

O najavljenih 1.000 eura za novorođenčad i delimitiranje porodiljnih naknada, Plenković je kazao kako će ministrica Murganić razraditi sve teme.

"Ne mogu sve teme doći na dnevni red u prve tri sjednice. Imamo čitav niz ciljeva koji će se odvijati sukcesivno i doći će na dnevni red", kazao je Plenković.

"Stojim iza Damira Krstičevića"

Osvrnuo se i na mogućnost novih optužnica iz BiH protiv članova Vlade.

"Čvrsto stojim iza potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića. Zaštitit ćemo nacionalne interese, dignitet Domovinskog rata i hrvatske branitelje unutar HVO-a. Svi zločini trebaju se istražiti i onaj tko je odgovoran mora za njih odgovarati, ali protivim se orkestriranim tajminzima i selektivnom pristupu pojedinim istragama. Vidjet ćemo što je od ovih prijava supstancijlano potkrijepljeno da bi eventualno moglo postati optužnica. Imamo Savjet za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima i posebno povjerenstvo koje će se baviti slučajevima pripadnika HVO-a. Iznaći ćemo rješenje koje će umiriti naše branitelje. Sve službe su angažirane, provjeravaju navode", kazao je Plenković.

Upitan jesu li proračunom predviđena sredstva za Ured bivšeg predsjednika, Plenković je rekao je da proračun još nije došao na sjednicu Vlade.

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se