448020
448020
448020
448020
448020

Plenković: Hrvatski partneri moraju znati tko se ponaša državnički, a tko kavanski

  • , 26.08.2016., 13:59
  • Autor:
  • komentara

Andrej Plenković na međunarodnom skupu u Dubrovniku osvrnuo se na nedavne izjave svog premijerskog protukandidata koje su izazvale buru u javnosti.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iskoristio je međunarodni skup u Dubrovniku kako bi ukazao na neprimjerene izjave svog premijerskog protukandidata Zorana Milanovića i objasnio da je to učinio zato što partneri Hrvatske moraju znati tko se ponaša državnički i odgovorno, a tko kavanski i diletantski.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Novinari su pitali Plenkovića je li bilo primjereno koristiti međunarodni dubrovački forum za izbornu kampanju, jer je u govoru spomenuo i izjave čelnika SDP-a Zorana Milanovića o BiH i Srbiji koje su izazvale buru u javnosti.

Na skupu na kojem sudjeluje ministar vanjskih poslova BiH trebalo se dotaknuti tih tema, odgovorio je Plenković. "Naši partneri moraju znati tko se ponaša državnički, tko se ponaša odgovorno, na način koji doliči onome tko preuzima odgovornost u državi, a ne ponašati se kavanski, diletantski, neodgovorno, kao što se imali prilike čuti prije nekoliko dana", rekao je.

Plenković, koji je kao potpredsjednik vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta govorio na panelu Gobalni izazovi, rekao je da su BiH, zaštita Hrvata kao konstitutivnog naroda u toj zemlji i potpora BiH u eurointegracijama, ključni hrvatski vanjskopolitički prioriteti.

Predsjednik HDZ-a u razgovoru s novinarima naglasio je da je on vjerodostojan, da stoji iza svojih riječi iza kojih slijede i djela, te da će to raditi i kao budući hrvatski premijer nakon pobjede na izborima.

"Hoću Hrvatsku učiniti pristojnim, uljuđenim društvom, a ne da se ljude diskvalificira ljude na osobnoj, nedopustivoj razini, koju smo mogli čuti prije nekoliko dana", rekao je Plenković. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se