452721
452721
452721
452721
452721

Most prihvatio ponudu HDZ-a

  • , 06.10.2016., 19:51
  • Autor:
  • komentara

Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista priopćilo je kako je usvojilo prijedlog HDZ-a te da će javnost o detaljima dogovora izvijestiti u petak u 12 sati.

 
 
 
 
Božo Petrov i Andrej Plenković (Foto: Arhiva/Dalibor Urukalovic/Pixsell)
Božo Petrov i Andrej Plenković (Foto: Arhiva/Dalibor Urukalovic/Pixsell)

''Obavještavamo Vas da je Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu 5. listopada. Zajednička izjava predviđena je za petak 7. listopada u 12 sati'', priopćili su iz Mosta.

Božo Petrov razgovarao je večeras pojedinačno sa svakim članom Nacionalnog vijeća, te su oni prihvatili ponudu. Poziv je dobio i Plenković kojem je Petrov priopćio što je odlučilo NL Mosta. A u petak će stranačka tijela HDZ-a donositi svoje odluke. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u četvrtak da se telefonski čuo s članovima Mosta te da će opširnije o svemu vezano uz odluku Nacionalnog vijeća Mosta reći u petak.

"Sutra ćemo vam sve kazati", kratko je rekao Plenković novinarima prilikom izlaska iz središnjice HDZ-a.

Potvrdio je da se telefonski čuo s članovima Mosta koji su mu rekli da će mu odgovor o tome hoće li ići u suradnju s HDZ-om reći tijekom večeri.

Smatra i da se do sutra ne može više ništa očekivati te da sad nije do njega.

podsjetimo, prema dogovorima Mosta i HDZ-a, doznajemo, dvije godine na čelu Sabora bio i Božo Petrov, dvije godine Gordan Jandroković. Uz to, Most bi dobio četiri ministarstva, MUP, pravosuđe, ministarstvo uprave te ministarstvo zaštite okoliša kojem bi se pripojila energetika. Ministar uprave bio bi i potpredsjednik vlade. Most bi u ovom slučaju izgubio ministarstvo gospodarstva kojem bi se pripojilo ministarstvo poduzetništva i obrta, a ono bi išlo u ruke HDZ-u. (I.D./Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se