Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Formiranje vlade

Most prihvatio ponudu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista priopćilo je kako je usvojilo prijedlog HDZ-a te da će javnost o detaljima dogovora izvijestiti u petak u 12 sati.

''Obavještavamo Vas da je Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu 5. listopada. Zajednička izjava predviđena je za petak 7. listopada u 12 sati'', priopćili su iz Mosta.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Božo Petrov razgovarao je večeras pojedinačno sa svakim članom Nacionalnog vijeća, te su oni prihvatili ponudu. Poziv je dobio i Plenković kojem je Petrov priopćio što je odlučilo NL Mosta. A u petak će stranačka tijela HDZ-a donositi svoje odluke. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u četvrtak da se telefonski čuo s članovima Mosta te da će opširnije o svemu vezano uz odluku Nacionalnog vijeća Mosta reći u petak.

"Sutra ćemo vam sve kazati", kratko je rekao Plenković novinarima prilikom izlaska iz središnjice HDZ-a.

Potvrdio je da se telefonski čuo s članovima Mosta koji su mu rekli da će mu odgovor o tome hoće li ići u suradnju s HDZ-om reći tijekom večeri.

Smatra i da se do sutra ne može više ništa očekivati te da sad nije do njega.

podsjetimo, prema dogovorima Mosta i HDZ-a, doznajemo, dvije godine na čelu Sabora bio i Božo Petrov, dvije godine Gordan Jandroković. Uz to, Most bi dobio četiri ministarstva, MUP, pravosuđe, ministarstvo uprave te ministarstvo zaštite okoliša kojem bi se pripojila energetika. Ministar uprave bio bi i potpredsjednik vlade. Most bi u ovom slučaju izgubio ministarstvo gospodarstva kojem bi se pripojilo ministarstvo poduzetništva i obrta, a ono bi išlo u ruke HDZ-u. (I.D./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene