Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok pitanja

Pitanje za posao u gradskoj upravi: Što mislite o gay vezama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi koji su željeli dobiti posao u karlovačkoj Gradskoj upravi morali su u razgovoru s poslodavcima, uz standardna pitanja, reći i što misle od gradnji džamije u Karlovcu i gay vezama.

Dario Janković, vijećnik SDP-a na aktualnom satu Gradskog vijeća ocijenio je kako se radi o skandaloznom i nezakonitom pitanju zbog diskriminacije koju u sebi implicira, piše Jutarnji list. Ivan Udžbinac, pročelnik Ureda Gradonačelnika, potvrdio je da su sporna pitanja postavljana, i zbunio prisutne objašnjenjem kako se radi o šok pitanjima u kojima nije bitan odgovor već reakcija sugovornika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Ilustracija Dirljiva priča U braku su 63 godine, sve su radili zajedno, ali ovo nisu očekivali: "Kad nitko ne gleda, tata se šulja u maminu sobu"

Udžbinac je rekao kako je smisao pitanja bio vidjeti rekaciju osobe i rekao kako znamo da svi težimo Europskoj uniji te da kod takvih situacija nisu neuobičajena i takva pitanja. Jutarnji list piše kako odgovorom, ne samo da je bio šokiran Dario Janković već i većina vijećnika kojima nije bilo jasno što bi to trebalo biti šokantno u pitanju o gradnji džamije u nekom gradu. Azim Efendija Durmić, predsjednik SDA Karlovačke županije, rekao je kako oštro osuđuje ovakvo ponašanje te da će od karlovačkih vlasti tražiti očitovanje o ovom incidentu.

 

.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene