Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Živim hrvatski san'

Pismo čitateljice: 'Javljam vam se iz obećane zemlje - Hrvatske!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U redakciju Dnevnik.hr javila se čitateljica s pismom u kojem je ironično zaključila da živi u obećanoj zemlji te se pita - 'ako Vlada krši prava radnika, što li će tek raditi privatni poslodavci?'.

Ukoliko imate i vi zanimljivu priču pošaljite nam je na moj.report@novatv.hr uz naznaku: Moje pismo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Ogorčena čitateljica, inače državna službenica, navela je kako joj plaća kasni 11 dana zbog čega je, uslijed neplaćene rate dopusnkog osiguranja, 'zaradila' opomenu iz HZZO-a. S ironičnim zaključkom da živi u obećanoj zemlji, čitateljica se pita - 'ako Vlada krši prava radnika, što li će tek raditi privatni poslodavci?'.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti: 

'Javljam vam se iz obećane zemlje državnih službenika Republike Hrvatske!

Radim u Poreznoj upravi (spašavam šarane i ostale jestive životinje i svi mi zbog toga j*** mater) imam kredit, živim u podstanarstvu s plaćom od 4.500,00 kn - živim Hrvatski san-.

Povod mog javljanja nije gore navedeno, niti to što sam jedna od 30.000 državnih službenika pogođenih uvođenjem nedovoljno testiranog centralnog obračuna plaća tako da vec 11-i dan čekam plaću bez ikakve isprike poslodavca (Liniću trebao bi se i ti malo zasramiti), naime povod moga javljanja je opomena od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zbog neplaćene rate dopunskog zdravstvenog osiguranja u iznosu od 83,64 kune, a razlog tog kašnjenja je to što mi se rata dopunskog skida direktno s plaće prije isplate iste na moj tekući račun, eto čak ni banka nije još poslala opomenu.

P.S. Svjesna sam da javnost ne voli državne službenike zato što provodimo zakone ove države i zato što imamo sigurno zaposlenje, ali isto tako nije u redu da to bude alibi ovoj Vladi da konstantno krši prava radnika i uredbama zaobilazi obveze potpisane kolektivnim ugovorom jer kad to čini Vlada, što li će tek raditi privatni poslodavci.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene