Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarni incident

Pijan plovio nacionalnim parkom pa se nasukao, to će ga skupo koštati: "Šteta i spašavanje premašuju vrijednost tog plovila"

Aktualno Galerija Ivan Paušić Ivan Paušić Foto: DNEVNIK.hr Šime Stipančev, tvrtka za tegljenje brodova Šime Stipančev, tvrtka za tegljenje brodova Foto: DNEVNIK.hr Nella Slavica, ravnateljica NP Krka Nella Slavica, ravnateljica NP Krka Foto: DNEVNIK.hr Pijan plovio gdje ne smije - 1 Pijan plovio gdje ne smije - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Pijan plovio gdje ne smije - 2 Galerija 1/7 >>
Pod utjecajem alkohola, vlastitim brodom uplovio je u Nacionalni park Krka. Slučajno ili ne to zna samo kapetan i vlasnik iz Njemačke, koji se nasukao na obali korita rijeke Krke. Pred kamere nije htio, a slučajnost ili pogrešku skupo će platiti.

Plovio je gdje nije smio, zakačio propelerom za stijenu na dnu rijeke i nasukao se. "Došlo je do prodora vode u brodicu, koja je potonula nekih 300 do 400 metara od mosta u Skradinu", rekao je Ivan Paušić, v.d. lučkog kapetana LK Šibenik. 

Dan nakon potonuća uslijedilo je tegljenje rijekom Krkom.

"Bila je malo škakljiva ta operacija jer smo trebali paziti na naftu i na ulje", rekao je Šime Stipaničev iz tvrtke za tegljenje brodova". 

Srećom, onečišćenja nije bilo. 400 litara nafte ostalo je u spremniku. Ozlijeđeni nisu ni vlasnik iz Njemačke, ni žena koje je s njim plovila. Ali alkohola je, čini se, bilo.

"Izvršeno je alkotestiranje voditelja brodice i pritom je zabilježeno 1,4 promila", rekao je Paušić. Umjesto u Zadru, završio je u Nacionalnom parku Krka.

"Inače, u Nacionalni park Krka mogu samo brodovi s turistima, naravno u vlasništvu Nacionalnog parka, ostala plovila ne, tako da plovilo nije ni smjelo proći ovdje ispod mosta na ulazu u Skradin. Lučka kapetanija kaznila ga je s 1500 eura, a kazna stiže i od Nacionalnog parka Krka", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić. 

"Predviđena je novčana kazna od dvije tisuće do osam tisuća eura, za protupravni uplov u Nacionalni park Krka", kazala je Nella Slavica, ravnateljica NP Krka. 

Neopreznost ili namjera? Što god da bilo, Nijemca će ovo skupo koštati. 

Pročitajte i ovo Nacionalni park Krka Njemački turisti Incident u poznatom nacionalnom parku: Pijani turist brodicom krenuo zabranjenom rutom pa udario o dno

"Brod sigurno treba generalno oprati, očistiti, te motore sad treba spasiti, struja, elektornika, poprilična je šteta. Ja mislim da šteta i spašavanje premašuju vrijednost toga plovila", kazao je Stipaničev. 

Pa je pitanje kada će i hoće li ovaj brod dug devet metara ponovno negdje isploviti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene