Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rehabilitacija u toplicama

Petračev odvjetnik: On je vrlo loše i osjetno je smršavio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od napoznatijih zatvorenika, Hrvoje Petrač, ponovno je na meti kritika da prelagodno provodi zatvorske dane.

Petrač je, naime, u Varaždinskim toplicama na rehabilitaciji, a tretman u njima mnogi doživljavaju kao još jednu nezakonitu povlasticu. Hrvoje Petrač liječi se u Varaždinskim toplicama zbog oštećenja kralježnice, a liječnici su mu propisali tri tjedna fizikalne terapije. Pacijenti su već prozvali treći kat Petračevim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što će reći Mesić? Komisija odbila pomilovati Hrvoja Petrača! Slika nije dostupna Obitelj Petrač obratila se medijima Alica Petrač: Vrši se pritisak na odluku o pomilovanju

'On je tu, njemu se posebno hrana dostavlja, dvoje ljudi ga čuva,' rekao je jedan pacijent. Čuvari se izmjenjuju i ispred bolnice, policijska vozila obilaze zgradu, a dežuraju i policajci u civilu. Osoblju je zabranjeno razgovarati s novinarima. Pacijenti, koji ga sreću na jutarnjoj gimnastici kažu
da je šutljiv, ali vitalan. No, rijetki o najčuvanijem zatvoreniku žele javno govoriti.

>> Petrač premješten u Varaždin zbog liječenja u toplicama

Pokušali smo sami doći do Petračeve sobe, a dobili smo i upozorenje da ne smijemo dalje od bolničkog ulaza. Supruga ga je, doznajemo, posjetila još jučer. Odvjetnik je s njim danas proveo više od 2 sata i šokirao ga je Petračev izgled. 'Njegovo zdravstveno stanje vrlo loše. Osjetno je smršavio i sve slabije osjeća lijevu nogu. Nije isključeno da mu se produži to liječenje,' rekao je Petračev odvjetnik Velimir Došen.

Svi su pacijenti u istom bolničkom režimu, uvjerava ravnatelj. Petrač nije imao prednost u odnosu na ostale, koji su na njihovoj listi čekanja, tvrdi. 'Da on nije toliko eksponiran vjerojatno nitko ne bi znao o kome se radi. Nitko od pacijenata se ne smijem osjećati zakinut, bez obzira tko se kod nas nalazio, ' rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske toplice Darko Mihalić.

A to piše i u zakonu. S obzirom da mu nigdje nisu mogli osigurati liječenje na ovo ima pravo, kažu u Upravi za zatvorski sustav. Oni su mu i dali pisani blagoslov. 'Je li gospodinu Petraču netko pogodovao, odgovorno tvrdim da nikakvog opgodovanja nije bilo i iza toga stojim,' ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Pervan.

Državu košta njegov sigurnosni nadzor, ali ne i terapija za bolna leđa, pojašnjava. Sve ide na teret Petračevog zdravstvenog osiguranja. Dva je puta tražio prekid 6 - ogodišnje kazne na koju je osuđem zbog otmice sina generala Zagorca. Oba puta obijen. Nema sumnje da će se žaliti ponovno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene