Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Petir i Šantek: Marina Lovrić preko leševa pokušava doći do cilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačka županica Marina Lovrić preko leševa pokušava doći do cilja, ustvrdili su danas predsjednici županijskih organizacija HDZ-a i HSS-a i saborski zastupnici Ivan Šantek i Marijana Petir, optuživši županicu da je pritiskom HNS-ovu županijsku vijećnicu Mirjanu Begić dovela u predinfarktno stanje.

'Marina Lovrić ne preza ni pred čim. Nakon što je kupila HSP za Judine škude, utjerala je gospođu Begić u kuhinjicu kraj skupštine i maltretirala ju dok ju nije dovela u predinfarktno stanje', ustvrdila je Petir na konferenciji za novinare u Saboru. Petir tvrdi da su Lovrić i predsjednik HNS-a Radimir Čačić vijećnicu na ostavku pokušali prisiliti i u bolničkoj postelji, kako bi, uz pomoć 'zamjenskih' HNS-ovaca SDP-u osigurali vlast i u Županijskoj skupštini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Purda je izdan, Kosor bolja u ekonomiji' Milanović: Premijerka zna kako do stana, a da ga ne platiš Slika nije dostupna Nesreća na Markovu trgu FOTO: Zastupnica Čuhnil zapela biciklom o Marijanu Petir i pala

Zbog činjenice da su dvoje političara pušteni do bolničkog kreveta vijećnice, Petir i Šantek traže ostavku ravnatelja opće bolnice u Sisku Damira Pahića, inače člana SDP-a, a očekuju da će na maltretiranje vijećnice u županijskoj skupštini i bolnici reagirati i policija. Ponovili su da je jučer ujutro održana legalna konstituirajuća sjednica županijske Skupštine, što je potvrdio i šef županijskog ureda za upravu u Sisku.

'Čačić nelegalno raspustio županijski ogranak HNS-a'

'Sjednica je bila regularna, a oni koji su izgubili moraju se pomiriti s činjenicom da nemaju većinu u Skupštini', rekao je Šantek. Nelegalnom i smiješnom nazivaju, pak, poslijepodnevnu sjednicu Skupštine, koju je sazvala županica, jer županica nema ovlasti sazvati Skupštinu. Nelegalnim drže i potez kojim je Čačić raspustio županijski ogranak HNS-a, jer o tome nije odlučivalo Predsjedništvo stranke, kako zahtijeva HNS-ov statut.

Naime jučer ujutro održana je konstituirajuća sjednica Skupštine, na kojoj je 23 vijećnika koalicije HDZ, HSS, HSLS i HSU, te troje vijećnika HNS-a, koji su do tada bili u koaliciji županice Lovrić, za predsjednika skupštine izabralo vijećnika HNS-a Zlatka Medveda, a za potpredsjednike izabrali Ivana Šanteka i Ivana Behtanića (HSS). Međutim, 17 vijećnika koalicije županice Lovrić, sedam vijećnika HSP-a i dvoje novih vijećnika, koje je umjesto dvojice zamjenskih vijećnika imenovao predsjednik HNS-a Radimir Čačić, navečer je nastavilo sjednicu i za predsjednika izabralo Željko Kardaš iz HSP-a.

Petir: Nisam potpisala niti jedan sporni dokument

Čačić je u Sisak došao odmah nakon prijepodnevne sjednice, raspustio županijsku organizaciju HNS-a i njenog predsjednika Darinka Dumbovića, te za povjerenika postavio Mariju Bilman iz Novske. Umjesto zamjenskih vijećnika HNS-a Radoslava Štekovića i Stevana Dragojlovića, koji su u skupštini dali i potpisali prisegu, imenovao je Ivanku Boras iz Siska i Ivana Nekvapila iz Kutine. Na pitanje zašto je u županiji tako dugo surađivala sa županicom Lovrić unatoč svim primjedbama, Petir je odgovorila kako osobno nije potpisala niti jedan sporni dokument, 'pa ni onaj kojim je dano 100 tisuća kuna za doček predsjednika Mesića, kao ni onaj kojim je iz županijskog proračuna plaćeno 1500 jaja, iako su već bila prošla oba uskrsa, no u to su se vrijeme odvijala neke svadbe'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene