Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca stradala zbog klora

Ravnateljica Terme Tuhelj: 'Kriva je automatika, na to ne možemo utjecati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero djece u Tuheljskim Toplicama nadražio je klor te su zaprimljeni u bolnicu.

Četiri dječaka i jedna djevojčica, stari od pet do osam godina, jučer ujutro zaprimljeni su u zabočku Opću bolnicu zbog nadražaja klorom na vanjskim bazenima Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.

Pročitajte i ovo Dijete je zaprimljeno u osječku bolnicu zbog sumnje na trovanje u Osijeku Dijete se otrovalo u kupaonici, policija istražuje okolnosti Noćni klub - 2 Istraga se nastavlja Alkoholom se otrovalo 12 maloljetnika: Policija prijavila beogradski klub

Otac jedne djevojčice koji je na bazenu bio s njom i nećakom ispričao je kako su se uplašili kada su vidjeli žutu mrlju koja je u  vodi bazena nastala zbog klora.

'Kad smo krenuli prema dječjem bazenu, vidjeli smo svoju curicu kako je na rubu bazena, kako kašlje i guši se i plače. Ubrzo se i nećak počeo gušiti. Kraj bazena je smrad bio kiselkast. Vidjeli smo da se po bazenu razlijeva žuta tekućina', rekao je otac.

>> Poreč: Četvero djece otrovalo se klorom u bazenu

Ravnatelj bolnice u Zaboku rekao je da su sva djeca jučer primljena s blažim simptomima nadražaja, te je većina puštena kući. Djeca su u bolnici bila tek na 24-satnom promatranju.

U ovom slučaju zakazala je automatika, rekli su u Toplicama. 'Nažalost na tehničke kvarove kao u ovom slučaju ne možemo utjecati. Žao nam je zbog svega i ispričavamo se', rekla je Ivana Kolar, ravnateljica Termi Tuhelj.

'Nekoliko nam se djece javilo da imaju simptome kašlja, pa smo prema standardnom postupku pozvali Hitnu koja ih je odvela u bolnicu na pregled. Ondje smo dobili informacije da nije posrijedi trovanje klorom, već da su djeca samo imala manje simptome nadražaja kašlja', ispričala je Kolar.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, za Dnevnik.hr rekli su tek da su izvidi u tijeku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene