458347
458347
458347
458347
458347

Pet finder oduševit će sve vlasnike kućnih ljubimaca

  • , 26.11.2016., 07:54
  • Autor:
  • komentara

Pet finder je lokator i aplikacija koji će vlasnicima kućnih ljubimaca pomoći u njihovom pronalaženju u slučaju da se izgube, ali će im pružiti i brojne druge korisne informacije.

 
 
 
 
Pet Finder (Foto: Dnevnik.hr)
Pet Finder (Foto: Dnevnik.hr)

Zagreb Connect u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog po prvi puta održava u Hrvatskoj. Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj start up sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija. Zagreb Connect pitch natjecanje omogućuje najboljim timovima predstavljanje poslovnim anđelima i investitorima, a Dnevnik.hr predstavit će timove iz Hrvatske.

Troje ljubitelja životinja koji se godinama brinu o njihovoj dobrobiti, udomljavanju, spašavanju i unaprjeđenju veterinarske njege pokrenuli su projekt Pet finder koji će oduševiti sve vlasnike kućnih ljubimaca. Riječ je o lokatoru i aplikaciji koji će vlasnicima kućnih ljubimaca pomoći u njihovom pronalaženju u slučaju da se izgube, ali će im pružiti i brojne druge korisne informacije koje će im pomoći u svakodnevnom životu. 'Odlučili smo se na kretanje u branšu lokatora za ljubimce kada smo shvatili da točno to nedostaje na našem tržištu kako bi se vlasnici osjećali sigurniji, ali i kako bi se odbjegli ljubimci vratili bez fatalnih ishoda', komentirala je za Dnevnik.hr direktorica Pet findera Anera Škurić koja ovaj projekt vodi u poslovnom i marketinškom smislu. Anera je osnivačica udruge 'Pomozimo hrtovima', a osim nje na ovom projektu rade i Vinko Medvid DMV, direktor Veterinarske stanice Zaprešić koji, uz rad veterinarske stanice, unaprjeđuje i rad skloništa Šapica te Ivan Zemljak DMV direktor Veterinarske stanice Križevci, dok je tehnički dio same aplikacije razvijan u suradnji s partnerskom kompanijom iz Srbije, 4x4.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu.

Osim što putem GPS/GSM lokatora vlasnicima kućnih ljubimaca omogućava određivanje točne lokacije njhovih ljubimaca bilo kada i bilo gdje, Pet finder omogućuje i pretraživanje najbližih lokacija s ograđenim parkovima, pet friendly lokacija za objedovanje, veterinare i pet shopove, a moguće je postaviti ogradu i vodilicu te će alarm vlasnike obavijestiti ukoliko ljubimac napusti to područje. Također, u suradnji s korisnicima u budućnosti namjeravaju ocjenjivati pet friendly lokacije turističkih objekata, a u inozemstvu korisnici će moći skinuti lokalizirane aplikacije putem kojih će dobiti sve informacije vezane uz smještaj i brigu za kućne ljubimce u tim zemljama. 'Jedan od naših partnera je i Tele2 koji ima najrazvijeniju mrežu IOT tehnologije pa gdje god oni imaju pokrivenost, tamo smo i mi dostupni', dodaje Anera.

Nastup na Zagreb Connectu prvo je njihovo pojavljivanje na startup natjecanjima, a Anera vjeruje kako im se 'budućnosti smiješi' jer je aplikaciju moguće razviti u mnogim smjerovima pa su sigurni kako će korisnicima u budućnosti pružiti brojna iznenađenja i novitete unutar same aplikacije. Za kraj je poručila kako su ljubimci članovi obitelji, a s obzirom da je briga i svjesnost o njihovim potrebama u porastu, 'slobodno možemo reći da je nova era brige o životinjama započela'!

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se