Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Pelješki most: Hrvatska dobiva do 200.000 eura za studiju isplativosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija Hrvatskoj će dati do 200 tisuća eura za izradu predstudije isplativosti izgradnje Pelješkog mosta, potvrđeno je to iz Banskih dvora.

To je prvi konkretan potez Bruxellesa nakon verbalnih poruka da je moguće dobiti novac iz pretpristupnih fondova. Zagreb mora izraditi analizu da je Pelješki most najisplativiji pravac koji povezuje dva dijela Hrvatske, ali i Europske unije. Ako to u konačnici Bruxelles odobri, EU bi most financirala i do 80 posto, a gradnja bi počela najranije 2014. godine. Prvi sastanak na tu temu bit će sljedeći tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritika Vlade 'Hrvatska je u EU samo pasivni promatrač, a ne aktivni sudionik' Slika nije dostupna Položen kamen temeljac Grčić otvorio radove na vrtiću

'Iz nepoznatih razloga do sada je forsiran kroz ulaganje budžetsko, naše vlastito, bio je potpuno neracionalan. Čujem da su mi neki putem televizije spominjali da neracionalno radimo da smo i Pelješki most trebali dati u koncesiju. Pa što ga nisu dali? Ako se sjećate bio je ovdje jedan od najviših predstavnika, najviših financijskih institucija, pa je rekao da je to investicija, koja ne bi bila u stanju vraćati ni pola kamata, a kamoli investiciju', rekao je Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade.

>> VIDEO: 'Živi most' od kopna do Pelješca

Za potpredsjednika Vlade Branka Grčića ovo je potvrda europske volje da se financira izgradnja mosta.  'Ja bih rekao da je to jasan znak da europa podupire ono što radimo, a to je da tražimo najbolji znak za povezivanje hrvatskog juga i sjevera i ovo odobravanje sufinanciranja predstudije je nešto što je jako dobar znak', rekao je Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene