Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio hoće li i dalje voditi SDP

Peđa Grbin za Dnevnik Nove TV: "Bio bi to državni udar, vjerujem da nitko nema hrabrosti učiniti takvu svinjariju"

Reporter Dnevnika Nove TV, Ivan Čorkalo, razgovorao je s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom koji mu je otkrio da će i dalje biti na čelu stranke, nakon, uvjeren je, pobjede na izborima.

Predsjednik Zoran Milanović je SDP-ovom šefu Peđi Grbinu čestitao na popodnevnom nastupu, nakon što je komentirao odluku Ustavnog suda da predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima. Grbinu su tako odlukom Ustavnog suda propali plan A i B pa kreće plan C, a kako će on izgledati otkrio je Ivanu Čorkalu, reporteru Dnevnika Nove TV.

"Ne smijem reći je li Zoran Milanović naš premijerski kandidat, niti da će biti mandatar, niti da će biti sljedeći hrvatski predsjednik. Ustavni sud i njegov predsjednik danas su rekli da ponovno uvodimo verbalni delikt i da postoje stvari koje da neki građani, recimo ja, ne smiju izgovoriti. A mi se držimo Ustava i zakona, pa čak i tada kada su stvari van svake pameti", poručio je Grbin na početku te dodao:

"Ustavni sud je rekao da mi Milanovića ne smijemo kandidirati do kraja izbornog postupka, a što će biti nakon 17. travnja ja vam to ne smijem reći. To je taj verbalni delikt. Nakon toga smijemo što hoćemo. Ono što je činjenica jest da se danas dogodio ustavni udar i to pištoljem na vodu."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Žestoki odgovor premijera Andrej Plenković: "Ovo je pokušaj mini državnog udara. Grbina više ne doživljavam kao predsjednika SDP-a"

Ponovio je kako "rijeke pravde dolaze".

"Plan C je potpuno jasan, građani znaju što mi nudimo i mislimo. I zato će izabrati bolju Hrvatsku. Rijeke pravde dolaze. U prvoj izbornoj jedinici prvi na listi će biti onaj koji će bit dogovoren na stranačkim tijelima. Moji kolege i kolegice će to čuti od mene, a ne preko medija".

Na pitanje hoće li i dalje biti predsjednik SDP-a, Grbin kaže:

"Ja to sada jesam, a bit ću i dalje nakon što pobijedimo na izborima."

Pročitajte i ovo Zoran Milanović o odluci Ustavnog suda Reakcija predsjednika Milanović: "Ja ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako"

Kazao je i da ne može zamisliti da bi netko uskratio građanima pravo da biraju i poništio odluku o raspisivanju izbora.

"To bi bio državni udar, ali ne s pištoljem na vodu već ozbiljan udar na hrvatsku demokraciju. Vjerujem da nitko nema hrabrosti učiniti takvu svinjariju. To bi potpuno narušilo funkcioniranje demokratske države koja počiva na tome da građani imaju pravo da biraju", naglasio je Grbin.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene