Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put do Jabuke

Pedalinom do Jabuke: Četrnaest dana, prekrasna priroda, puno sporta i još više kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Riječana uputila su se iz grada na Rječini biciklom do Splita, a onda pedalinom do jednog od naših najudaljenijih otoka, Jabuke.

Četrnaest dana, prekrasna priroda, puno sporta i još više kilometara. Tako bi se najjednostavnije mogla opisati pustolovina dvojice Riječana koji su se iz grada na Rječini biciklom zaputili do Splita, a onda pedalinom do jednog od naših najudaljenijih otoka, Jabuke. Prvo biciklom, a onda i pedalinom. Tako su se Vitomir i Vedran zaputili u avanturu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomoć pružena u bolnici Muškarac (81) autom naletio na 11-godišnjeg dječaka: Težina ozljeda nije poznata Slika nije dostupna Pogledajte fotogaleriju! 'Nitko mi ne vjeruje kad kažem kamo idem!'

Hrvoje Jurić biciklom krenuo u veliku avanturu: 'Nitko mi ne vjeruje kad kažem kamo idem!'

'Izuzetno lijep krajolik i kad bih sad to trebao usporediti s drugim zemljama u koje smo putovali, uvijek istaknem da Hrvatska ima posebno mjesto u svijetu', rekao je Vitomir Maričić, avanturist.

Osim uživanja u krajoliku, okušali su se i u različitim sportovima. Tako su probali hodati po užetu, roniti na dah, loviti ribu, voziti bicikle i još mnogo toga.

'Pokušali smo, na neki način, uživati i iskoristiti najviše što možemo od Hrvatske obale koja je savršen ambijent za pustolovne sportove u prirod', rekao je Maričić.

A kao savršen pothvat za okruniti ovu avanturu, učinio im se uspon na pomalo zastrašujuću sjevernu liticu otoka Jabuke.

Najskuplje putovanje košta 10 milijuna dolara i traje dvije godine!

'Najčarobnije iskustvo je bilo doći na sam vrh Jabuke gdje sam došao sam po tom vršnom grebenu i bio sam u strahu da će svi ti galebovi nasrnuti na mene, međutim oni su se spustili i pustili me da pet minuta uživam', rekao je Maričić.

Od Rijeke preko Splita pa sve do Jabuke, ovaj je dvojac u dva tjedna ispedalirao oko 656 kilometara.'Na bicikli si na nogama, možeš malo odmoriti, ali održavaš ravnotežu. U pedalini praktički nema odmora, pogotovo u pedalini u kakvoj smo mi bili jer more nosi na sve strane i kad se prestane pedalirati, praktički se ide u rikverc, tako da dosta smo se izmorili pedalirajuć do Jabuke' rekao je Maričić.

Za sve ovo, kažu, nisu se posebno pripremali. Kažu kako su se jednostavno bacili u vodu i vidjeli kako će funkcionirati. I uspjelo je. Funkcioniralo je, ali kažu, nije bilo lako. Opasnih situacija je bilo, no to ih ne sprječava da se već sada pripremaju za nove avanture.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene