Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pijem - ne vozim'

Pazite što radite za Martinje! Policija će pojačano provoditi kontrolu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija najavila je danas da će pojačano nadzirati promet tijekom predstojećeg vikenda kada se slavi Martinje te upozorila da je prebrza vožnja, često povezana s alkoholom najčešći uzrok prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke Viktor Forjan pozvao je vozače da ne voze pijani ili da osiguraju prijevoz ako piju te da u ime svetog Martina ne čine ono s čime svetac nije imao veze i zbog čega poslije mogu požaliti.

Jedna runda pića košta koliko i vožnja taksijem, slikovito se izrazio naglasivši da vozač pod utjecajem alkohola ne ugrožava samo sebe nego i druge sudionike u prometu.

Policija će tijekom martinjskog vikenda i ove godine provoditi preventivnu akciju 'Pijem - ne vozim' tako što će zaustavljati vozila s više osoba i predložiti im, ako se već nisu dogovorile, tko će od njih voziti, s tim da ta osoba ne pije alkohol, najavila je Marija Goatti Matijević iz Odjela prevencije. Kazala je da su vozači, posebice oni mladi, dobro prihvatili tu akciju te da se podigla svijest o opasnosti alkoholiziranosti vozača u prometu.

Inače, po podatcima za prvih deset mjeseci, sigurnost u prometu je malo bolja u odnosu na lani. Ove je godine poginulo 66 osoba, 11 manje nego lani, a ozlijeđenih je njih 3371, što je 1,8 posto više. Obavljeno je 10.705 očevida ili 4,8 posto manje nego lani. U 28 od ukupno 61 nesreće s poginulim osobama gotovo svaki drugi krivac za nesreću imao je nedopuštenu koncetraciju alkohola. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene