Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smijeh na objašnjenje MORH-a

'Pavkoviću, sve je otkazano. Vidimo se, drži se'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gaf, propust. Kako objasniti da jučer u Karlovcu nije bio bivši pripadnik Tigrova, Marko Pavković.

Kome je smetao Pavković, koji je prije dva i pol mjeseca stradao u teškoj nesreći, samo nekoliko sati nakon povratka iz misije u Afganistanu? Postojala je samo želja Vrhovnog zapovjednika da bude na smotri u rodnom Karlovcu. Ali na kraju nije otišao.  Umjesto na proslavi Dana oružanih snaga, ostao je u bolesničkoj sobi. Išao bi satnik Marko Pavković u Karlovac, ali organizatori vojne smotre, Ministarstvo obrane, pozivnicu mu nisu poslali. MORH ga nije zvao, ali je imao obećanje iz Ureda predsjednika.

Pročitajte i ovo Poziv Poziv Domagoja Mikića Na zebri koja vodi u križanje poginuo je 12-godišnjak: Gdje su institucije? Prijelaz smrti - 3 Poziv Domagoja Mikića Prijelaz smrti na kojem je poginuo 12-godišnji dječak: "Mi smo se gledali preko ceste, on je krenuo, čuo sam kako gume škripe..."

>> Skandal u Karlovcu: Propustili pozvati stradalog satnika!

'Taj poziv je došao od visokopozicioniranih ljudi u Uredu predsjednika i ja sam to smatrao osobnim pozivom predsjednika i vrhovnog zapovjednika,' rekao je satnik Pavković. Nazvao ga je, osobno, savjetnik bivšeg predsjednika Mesića, Izet Aganović. Na zamolbu iz Ureda predsjednika. Odabrali su ga kao posrednika, provjeravali su je li Pavković zdravstveno sposoban i spreman putovati. Iako je Aganović od njega, a ne od liječnika dobio potvrdan odgovor, sve se promijenilo samo nekoliko sati poslije telefonskim pozivom.

Na MORH-ovo objašnjenje kako liječnici donose odluku te da mu oni nisu odobrili izlazak, Pavković se samo nasmijao 'Rekao je: Pavkoviću, sve je otkazano. Vidimo se uskoro, drži se,' ispričao je Pavković. Dodatno obrazloženje nije dobio. U Uredu predsjednika ne znaju zbog čega mu je Aganović
bilo što obećavao. Iako je Josipović vrhovni zapovjednik, poručuju, nije ga mogao i pozvati. Kažu, MORH organizira svečanost.  'To zasigurno nije MORH koji može samoinicijativno nekoga izvesti iz bolnice i negdje odvesti zato da bi to novinarima bilo interesantno,' izjavio je Goran Grošinić, glasnogovornik MORH-a.

Na MORH-ovo objašnjenje kako liječnici donose odluku, te da mu oni nisu odobrili izlazak, Pavković se samo nasmijao.
'Ne, dapače, ja sam takav tip da sam već mjesec i pol dana svugdje, više nego u svojoj sobi. Nije trebalo ni otpusno pismo,' rekao nam je satnik Pavković. Teško je stradao nakon povratka iz Afganistana. Amputirane su mu obje noge. Više puta odlikovani bivši pripadnik Tigrova trebao je biti s njima, smatraju njegovi suborci. On danas, nakon svega reagira vojnički. 'Rečeno mi je, 'dolaziš', i ja sam bio sretan. Ali kad je rečeno 'ne' bilo mi je iskreno žao.'

Bio je toliko uzbuđen. Tražio čak da mu obitelj donese novu odoru, jer mu je stara stradala u nesreći. 'Da budem propisno odjeven, u odori, kao i priliči pripadniku Oružanih snaga,' rekao je Marko. No, nije ju i obukao. Uzalud je čekao da po njega dođe službeno vozilo, kao i danas objašnjenje kome je i zašto njegov dolazak na samo sat i pol, koliko je trajala proslava, bio toliko sporan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene