Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Satavljanje vlade

Karamarko o Istri: Mi smo za decentralizaciju, ali samostalna pokrajina - to ne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da će na pregovorima s Mostom ponuditi svoj program reformi javne uprave koji se zalaže za racionalizaciju i smanjenje broja gradova i općina.

„Postoji politička volja, želimo štedjeti, želimo da taj tzv. državni aparat bude što jeftiniji da bi taj novac mogli preusmjeriti prema realnom sektoru“, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan postoji li politička volja za smanjenje gradova, općina i županija.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

Upitan kako komentira da je IDS sa SDP-om sklopio sporazum da bi Istra mogla dobiti veću autonomiju i biti zasebna regija odgovorio je kako misli da to nije dobro. Izrazio je čuđenje da je premijer Zoran Milanović za tri potpisa spreman na takve avanture.

KARAMARKO O JEDINSTVENOJ VLADI 'Nama to nikako ne odgovara'

"Istra je jedna od hrvatskih županija i ima isti status kao i sve ostale. Mi smo za decentralizaciju, za fiskalnu decentralizaciju. Ali samostalna pokrajina – to ne. To je jedna avantura u koju Milanović ulazi", naglasio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a nije želio odgovoriti na upit tko ima veće šanse u pregovorima uoči drugog kruga. Naglasio je da HDZ nudi gotov program te da misli da je situacija s njihove strane vrlo povoljna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene