Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ponovljeni izbori

PRAVI FOTO-FINIŠ U ponovljenim izborima tijesno pobijedili Lekaj Prljaskaj i Juhas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ermina Lekaj Prljaskaj i Šandor Juhas zastupat će u Hrvatskom saboru mađarsku, odnosno zajedno albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu, pokazuju rezultati parlamentarnih izbora koji su u nedjelju ponovljeni na sedam biračkih mjesta.

Sportskim rječnikom rečeno, i Lekaj Prljaskaj i Juhas, pobjedu su osigurali u foto-finišu, odnosno sa svega nekoliko dobivenih glasova više od protukandidata.

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..."

Lekaj Prljaskaj osvojila je 999 biračkih glasova, samo pet više od glavnog protukandidata Idrisa Sulejmanija koji je dobio 994 glasa.

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. - DIP-u stigao prijeteći e-mail

Za Juhasa je glasovalo 2. 218 birača, a za njegova protukandidata Roberta Jankovicsa 2.198, razlika je, dakle, 20 glasova.

Zbog viška listića u glasačkim kutijama prošle nedjelje, 8. studenog, izbori su ponovljeni na sedam biračkih mjesta, po jednom u Osijeku, Pakracu i Slunju te po dva u Zadru i Šibeniku.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je kako su sada obrađeni rezultati sa svih 6. 687 biračkih mjesta, glasovalo je 60, 8 posto od oko 3, 8 milijuna birača.

Relativni pobjednik izbora je HDZ-ova Domoljubna koalicija, no nema potrebnih 76 zastupnika za većinu u Saboru. Iznenađenje izbora je Most nezavisnih lista sa 19 zastupničkih mjesta.
Potpune službene rezultate izbora, DIP će objaviti u ponedjeljak popodne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene