Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dnevniku Nove TV

Analiza predizborne kampanje: Tko je jači na društvenim mrežama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborna kampanja se vodi i na društvenim mrežama, a tko je najjaktivniji analizirao je Vjekoslav Đaić u Dnevniku Nove TV.

Ako usporedimo izbore 2011. i 2015., jasno su opet vidljiva dva velika bloka. SDP je imao i Facebook i twitter još 2011., a HDZ ništa od toga. Sada imaju i Facebook i Twitter, ali i gotovo dvostruko manje pratitelja od SDP-a.

SDP na Twitteru ima 3445, a HDZ 1750 prijatelja. Na Facebooku druga priča i omjer ide u korist HDZ-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Što se pak tiče političara, najaktivniji na twitteru su Marija Lugarić (SDP) koja ima 9213 prijatelja te Jadranka Kosor (nezavisna), koja ima 6808 prijatelja. Prava twitter zvijezda u usponu je Anka Mrak Taritaš, koja je popularnost stekla twittom u kojem u slučaju Ive Sanadera poručuje zašto je važna legalizacija.

O KOLINDINOJ 'IRONIJI' 'Ipak je ona predsjednica države - gleda se što kaže. Možda se malo nespretno izrazila'

Inače, Kosor i Mrak su popile i kavu dogovorenu upravo putem Twittera.

Na twiteru Zoran Milanović i Tomislav Karamarko imaju svoje profile, ali nisu aktivni, oni koriste Facebook. Tu su dvije objave posebno zapekle za oko, ona Karamarkova s hrvatskim košarkašima, koja je nakon poraza košarkaše reprezentacije od Češke uklonjena s Facebooka. To je izazvalo brojne kritike i komentare, a fotografija je naposljetku vraćena.

Drugi je video Zorana Milanovća u kojem zahvaljuje korisnicima društvenih mreža, ali ih poziva i da budu kritični. Oni su vratili, ostavili gomilu kritika, a video je inače pregledan 47 tisuća puta.

Ima još jedan video koji je posebno privukao pažnju, a to je kako je HNS-ov Srđan Gjurković, koji je predzadnji na listi, objasnio kako ipak može ući u Sabor. Sve vezano za aktivnosti domaćih političara na društvenim mrežama u predizborno vrijeme, pogledajte u video prilogu Vjekoslava Đaića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene