446385
446385
446385
446385
446385

Drago Prgomet tražio je jednu stvar kada su sastavljane liste; pao dogovor i sa Šukerom

  • , 12.08.2016., 13:12
  • Autor:
  • komentara

Nacionalno vijeće HDZ-a usuglasilo je izborne liste, a mnogi članovi stranke danas su se pojavili u središnjici.

 
 
 
 
HDZ usuglasio izborne liste (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)
HDZ usuglasio izborne liste (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)

Nacionalno vijeće HDZ-a u četvrtak kasno navečer usuglasilo je izborne liste za rujanske parlamentarne izbore.

Nositeljica liste u Drugoj izbornoj jedinici bit će europarlamentarka Ivana Maletić, dok će listu u Trećoj izbornoj jedinici nositi Žarko Tušek. U Četvrtoj izbornoj jedinci listu će voditi Miroslav Tuđman, u Petoj Zdravko Marić, u Šestoj Goran Marić. Davor Ivo Stier prvi je na listi u Sedmoj, Oleg Butković u Osmoj a Branka Juričev Martinčev u Devetoj izbornoj jedinici. HDZ-ovu izbornu listu u 10. jedinici vodit će general Damir Krstičević, a u 11. Božo Ljubić. Prvi na listi u Prvoj izbornoj jedinici bit će Andrej Plenković.

I danas su se mnogi HDZ-ovci pojavili u središnjici stranke, a među njima i povratnici u HDZ Drago Promet (bit će treći u Šestoj izbornoj jedinici) i Milan Kujundžić (bit će 14. u 10. izbornoj jedinic).

Prema neslužbenim saznanjima, Prgomet je tražio da ne bude u istoj izbornoj jedinici sa Zlatkom Hasanbegovićem. On i Kujundžić danas su donijeli potvrde o nekažnjavanju.

A svi oni koji su prošli lošije pri sastavljanju lista nadaju se preferencijalnim glasovima. Ivan Šuker prihvatio je Plenkovićevu ponudu i bit će na 14. mjestu u Šestoj izbornoj jedinici.

Ivana Maletić također je došla u središnjicu stranke i rekla kako jedva čeka susret s biračima, a ona je jedna od žena na HDZ-ovim listama kojim ovaj put ima 15 posto više nego prije.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se